Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Sophia Vereeniging

Dieren begrijpen is dieren beschermen

Mensen en dieren leven al duizenden jaren samen. Vaak omdat dieren een rol vervullen in het levensonderhoud van mensen, maar ook omdat zij gezelschap en plezier geven. Honden, katten, konijnen, cavia’s en paarden zijn voorbeelden van dieren die zo zijn aangepast aan een leven met mensen, dat zij in of rondom huis gehouden kunnen worden. Deze dieren werden in de loop van de tijd steeds afhankelijker van de mens.

Een goede omgang met huisdieren lijkt vanzelfsprekend in een beschaafd land als Nederland. Maar de realiteit ziet er vaak heel anders uit. Eenzaamheid, ondermaatse huisvesting, verkeerde voeding, te weinig lichaamsbeweging of te weinig aandacht veroorzaken problemen die zich uiten in afwijkend gedrag, vroegtijdige sterfte en ziektes. Ongewenste huisdieren belanden in het asiel of op straat, waar ze ziek worden en honger lijden. Andere dieren worden slachtoffer van mishandeling, soms met de dood tot gevolg. Of ze worden enkel gebruikt voor commerciële doeleinden, waarbij onvoldoende rekening wordt gehouden met hun belangen.

Met voorlichting en politieke lobby komt de Sophia-Vereeniging exclusief op voor de belangen van huisdieren. Hierin is zij in Nederland uniek. De strategie van de Sophia-Vereeniging is gericht op de aanpak van de zogenaamde Vijf O’s: Onwetendheid, Onnadenkendheid, Onvermogen, Onverschilligheid en Onwil, die een verkeerde omgang met huisdieren veroorzaken.

GEEF OM ALLE HUISDIEREN!

Alle huisdieren in Nederland hebben een fijn leventje, toch? Helaas, de realiteit is anders. “Marktplaatskittens voor de lol mishandeld en gedood.” “Pup urenlang opgesloten in snikhete auto.” “Enorme toename gedumpte konijnen voor de zomervakantie.” Je kent de krantenkoppen vast wel. Zelfs in een beschaafd land als Nederland is ernstig huisdierenleed aan de orde van de dag. Samen met jou kunnen we het verschil maken voor alle huisdieren! Help je mee?

Met jouw hulp kunnen we:

  • voorlichting geven over de aanschaf, de natuurlijke behoeften en de verzorging van huisdieren;
  • enzaamheid bij huisdieren bestrijden;
  • een einde maken aan het doorfokken van rasdieren;
  • impulsaankopen voorkomen;
  • ervoor zorgen dat dieren die niet geschikt zijn als huisdier niet meer gehouden mogen worden;
  • kinderen leren hoe ze veilig en respectvol met honden omgaan.

JA, IK HELP DE DIEREN! – KLIK HIER

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Dierenbescherming Adres Nieuwezijds Voorburgwal 153
1012 RK Amsterdam
Nederland
Telefoonnummer 020 - 623 61 67 E-mailadres [email protected] Website sophia-vereeniging.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details