Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Stichting JDRF Nederland

Van type één naar type géén

JDRF (Juvenile Diabetes Research Foundation) zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek wereldwijd met één doel: een wereld zonder type 1 diabetes. JDRF stimuleert, coördineert, initieert en financiert baanbrekend onderzoek, waar ook ter wereld, naar het genezen, voorkomen en behandelen van type 1 diabetes. We zijn de enige organisatie met een daadkrachtig en realistisch plan om type 1 diabetes de wereld uit te krijgen.

In Nederland hebben ongeveer 120.000 mensen deze auto-immuunziekte. Zo’n 15.000 daarvan zijn kinderen en jongeren. Het aantal mensen met T1D stijgt elk jaar. De groei is het grootst bij kinderen onder de 5 jaar. Daarom maakt JDRF zich hard voor onderzoek naar T1D en zet onze stichting zich in voor een wereld zonder type 1.

Onderzoek

JDRF richt zich enerzijds op fondsenwerving om onderzoek naar type 1 diabetes mogelijk te maken. Wetenschappers doen met financiering van JDRF onderzoek naar de genezing, preventie en betere behandeling van T1D.

Voorlichting

Voorlichting is de tweede belangrijke doelstelling van JDRF. Door de nauwe band met JDRF International in de Verenigde Staten, waar een nagenoeg compleet overzicht van onderzoek in de hele wereld is, kan JDRF Nederland uitstekend kennis delen op dit gebied.

JDRF steunen

We kunnen ons ook goed voorstellen dat je eerst persoonlijk contact met ons wilt voor je besluit JDRF Nederland in je testament op te nemen. Misschien dat je meer wilt weten over onze werkwijze, of het wetenschappelijk onderzoek naar type 1 diabetes dat we in Nederland of daarbuiten mogelijk maken. Jan Kooning, senior relatiemanager van JDRF Nederland, maakt graag een afspraak met je. Je kunt hem bereiken via ons algemene telefoonnummer (+31 33 200 31 48) of via e-mail naar [email protected].

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Gezondheidszorg Adres Maanlander 47
3824 MN Amersfoort
Nederland
Telefoonnummer 033 200 31 48 E-mailadres [email protected] Website jdrf.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details