Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Stichting Kind en Brandwond

Kinderen zijn helaas veel vaker het slachtoffer van brandwondenongevallen dan volwassenen. De grootste groep patiëntjes in de brandwondencentra van Beverwijk, Groningen en Rotterdam is tussen de nul en vier jaar oud. Na een heftige tijd in het brandwondencentrum gaan ze een leven vol pijnlijke operaties tegemoet, want littekens groeien niet mee. Daarnaast moeten ze leren omgaan met starende blikken en harde reacties. Speciaal voor deze kinderen organiseert Stichting Kind & Brandwond verschillende activiteiten om hen te helpen hun littekens te accepteren, verpakt in onbezorgd plezier.

Vakantieweken

‘Even geen slachtoffer zijn’, is een veel gehoorde opmerking van deelnemers over de vakantieweken. Wat is er nou fijner dan volledig jezelf te kunnen zijn en ervaringen te delen met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt en weten wat het is om littekens te hebben. En de vakantieweken hebben effect! Kinderen bloeien op en gaan vol zelfvertrouwen weer naar huis. Dankzij de steun van onze actievoerders, donateurs en vrijwilligers is dit mogelijk.

Brandwondendag

Een bijzondere dag speciaal voor mensen met brandwonden, jong en oud. Kinderen beleven een onvergetelijke dag in de dierentuin of een pretpark en de ouders volgen het programma van de Brandwondendag. Met deze dag inspireren we mensen met brandwonden en hun familieleden om met meer vertrouwen naar de toekomst te kijken.

Familieweekend

Een waardevol vakantieweekend voor gezinnen met een kindje dat onlangs behandeld is in een brandwondencentrum. In een mooie omgeving en ontspannen setting en onder professionele begeleiding komt het hele gezin op adem van de heftige periode na het brandwondenongeval.

Kiwanshuizen

Kinderen die brandwonden oplopen worden doorgaans met spoed opgenomen in het brandwondencentrum en verblijven daar soms wekenlang. Voor kinderen én hun ouders een ingrijpende gebeurtenis. Dankzij het Kiwanishuis zijn ouders altijd binnen een paar minuten bij hun kind in het ziekenhuis.

Een veilig gevoel.

Ondersteuning Brandwondencentra

Naast het organiseren van activiteiten voor kinderen met brandwonden, ondersteunt Stichting Kind & Brandwond de brandwondencentra met het realiseren van een kindvriendelijke ziekenhuisomgeving en aangepaste verbandwisselkamers

Over Stichting Kind & Brandwond

Stichting Kind & Brandwond wordt gerund door een enthousiast team van vrijwillige professionals uit de brandwondenzorg en ervaringsdeskundigen. Zo kunnen we alle inkomsten voor 100% aan onze activiteiten besteden.

IBAN NL58RABO 0307558657 ten name van Projecten Stichting Kind en Brandwond

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Brandwond Adres Zeestraat 29
1941 AJ Beverwijk
Nederland
Telefoonnummer +31 25 12 75 510 E-mailadres info@kindbrandwond.nl Website kindenbrandwond.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details