Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Stichting Wandelnet

Over Wandelnet

Hart voor wandelen

Wandelnet gelooft dat wandelen iedereen vooruithelpt. Omdat wandelen leuk en gezond is, bijdraagt aan economische ontwikkeling en een duurzame, vitale samenleving.

11.000 km landelijk routenetwerk

Samen met collega-organisatie Nivon ontwikkelt en beheert Wandelnet 11.000 km Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s®) en Streekpaden. Dit landelijke netwerk is te herkennen aan de wit-rode en geel-rode markeringen. Vier LAW’s maken onderdeel uit van het Europese netwerk.

Op de bres voor wandelaars

Op landelijk, regionaal én lokaal niveau maakt Wandelnet zich sterk voor de belangen van wandelaars en voetgangers. We zetten ons in om ‘lopen’ te agenderen bij verschillende overheden. Vanuit verschillende dossiers zoals sport, natuur, ruimte, mobiliteit en gezondheid pleiten we voor de kwaliteit en het behoud van wandelpaden.

Vrijwilligers aan de basis

Veel werk wordt gedaan door meer dan 900 enthousiaste vrijwilligers. Het merendeel hiervan werkt aan de ontwikkeling en beheer van een van de Lange-Afstand-Wandelpaden, Streekpaden of NS-wandelingen. Maar ook op andere terreinen, zoals de belangenbehartiging zijn vrijwilligers actief.

De vrijwilligers worden gefaciliteerd door het bureau in Amersfoort. Hier zorgt een team van wandelspecialisten voor de coördinatie en uitvoering van de werkzaamheden. Het bestuur van Wandelnet is verantwoordelijk voor de stichting en het gevoerde beleid.

Wandelnet.nl: startpunt voor wandelend Nederland

Wandelnet is een organisatie ‘voor en door’ wandelaars. Daarom bouwen we aan een goede relatie met een grote groep wandelaars in Nederland. Het uitbreiden, faciliteren en inzetten van onze ‘community’ zien we als een belangrijke opgave.
Om van betekenis te kunnen zijn voor wandelaars is inzicht nodig. Door kennis van de wandelmarkt te vergaren en onderzoek te verrichten, vangen we signalen op en kunnen we anticiperen en proactief handelen


Waarom? Daarom!

  • 10,5 miljoen Nederlanders wandelen voor het plezier. Dat zijn 2 op de 3 Nederlanders.
  • Jaarlijks worden er 441 miljoen wandelingen gemaakt.
  • Wandelen staat al jarenlang op plek nr.1 als het gaat om populairste vrijetijdsactiviteit.
  • Iedereen wandelt, maar de grootste groep wandelaars vallen in de leeftijdscategorie 45 t/m 74 jaar (52%)
  • Wandelen draagt bij aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door dagelijks te wandelen daalt het risico op hartproblemen en diabetes met circa 50%.

Kijk voor meer informatie op www.wandelnet.nl/publicaties-en-cijfers

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Maatschappelijk werk Adres Berkenweg 30
3818 LB Amersfoort
Nederland
Telefoonnummer 033 - 465 36 60 E-mailadres info@wandelnet.nl Website wandelnet.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details