Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Terre des Hommes

Terre des Hommes beschermt de meest kwetsbare kinderen tegen uitbuiting

Terre des Hommes bestrijdt wereldwijd kindermisbruik, seksuele uitbuiting van kinderen, kinderhandel en de ergste vormen van kinderarbeid. Ook strijden we bijvoorbeeld tegen meisjesbesnijdenis en kindhuwelijken.

Daarnaast bieden we noodhulp in tijden van oorlog, honger, ziekte en natuurrampen, kortom: situaties waarin kinderen zeer kwetsbaar zijn voor uitbuiting.

Een brede aanpak

Preventie. We zorgen dat kinderen naar school gaan en geven voorlichting over het belang van onderwijs. Ook helpen we gezinnen om meer of andere inkomsten te vinden.

Bescherming. Kinderen die worden uitgebuit, hebben bescherming nodig. Terre des Hommes biedt ze opvang, medische zorg, therapie en onderwijs.

Vervolging. We steunen kinderen die worden uitgebuit met rechtshulp, en trainen de lokale politie in hoe ze met deze kinderen om moeten gaan.

Publieke en politieke lobby. Terre des Hommes pleit voor betere wetgeving en voert publiekscampagnes om meer aandacht te vragen voor kinderrechten.

Partnerschap en participatie. Terre des Hommes werkt samen met lokale organisaties die de problematiek, de omgeving en de cultuur van de kinderen goed kennen. Zo brengen we verschillende expertises samen. 

U kunt kwetsbare kinderen helpen

Terre des Hommes werd opgericht in 1965 en heeft sindsdien haar aanpak bewezen. Door ons werk te steunen, maakt u een verschil in de toekomst van de nieuwe generatie kinderen. Bijvoorbeeld door een nalatenschap. Zo laat u uw idealen voortleven, ook als u er niet meer bent.

Als u Terre des Hommes opneemt in uw testament, dan houden wij u regelmatig op de hoogte van ons werk. Bijvoorbeeld op een van de donateursbijeenkomsten bij u in de buurt.

Onze relatiebeheerder Angélique van Oversteeg gaat graag met u in gesprek over uw wensen en de mogelijkheden. Bij u thuis, bij ons op kantoor, of telefonisch. Zij is bereikbaar op 0653806050 of via a.vanoversteeg@tdh.nl.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Hulp aan Kinderen Internationaal Adres Zoutmanstraat 42-44
2518 GS Den Haag
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)70 310 5000 E-mailadres info@tdh.nl Website terredeshommes.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details