Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Mission Possible Nederland

Gebroken gezinnen perspectief geven

Mission Possible is een christelijke organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen-jeugd uit probleemgezinnen en (a.s.) tienermoeders. Hiervoor zijn verschillende activiteiten op gezet zoals opvangtehuizen, rehabilitatie- en dagopvangcentra, opvang van gezinnen, opvang van Roma, opvang van tienermoeders en een Babybox project. Onze projecten vinden plaats in Albanië, Bulgarije, Oekraïne, Rusland en sinds kort Armenië.

In Rusland richten we ons vooral op opvang van probleemgezinnen met name moeders met kinderen en tienermoeders. De aanpak van Mission Possible is erop gericht om kind en ouder(s) bij elkaar te brengen/te houden en te voorkomen dat zij in weeshuizen worden geplaatst.

In Bulgarije vormen discriminatie, hoge werkloosheid, geen onderwijs, slechte behuizing en sanitaire omstandigheden grote problemen voor de Roma-gemeenschap. Mission Possible organiseert in samenwerking met de Roma gemeenschap in de winter gaarkeukens. Er zijn zondagsscholen opgezet en de kinderen krijgen les in lezen en schrijven. In de zomer worden vakantiekampen georganiseerd. Mission Possible geeft vakopleidingen aan jongeren.  Mission Possible heeft een speciaal programma ontwikkeld voor vrouwen die geleden hebben onder verschillende vormen van geweld.

In Armenië richt Mission Possible zich op het ondersteunen van arme gezinnen door middel van het opzetten van dagopvangcentra. Vaak zijn dit gezinnen met alleen een moeder. Kinderen worden na schooltijd opgevangen, krijgen een maaltijd, huiswerkbegeleiding, leren sociale vaardigheden en kunnen mee doen aan verschillende activiteiten. Zowel kinderen en ouders ontvangen psychologische en maatschappelijke hulp om persoonlijke en familie problemen op te lossen.

In Albanië heeft Mission Possible in Bathore, een voorstad van Tirana, een wijkcentrum opgezet van waaruit veel activiteiten worden georganiseerd voor mensen uit de buurt. Voor kinderen zijn verschillende clubs, er wordt computerles en Engelse les gegeven, er is een bibliotheek. Voor vrouwen worden regelmatig workshops georganiseerd.  In de zomer worden dagvakantiekampen georganiseerd.

In Oekraïne wordt wekelijks in verschillende dorpen in de Odessa regio een dagopvangprogramma uitgevoerd voor kinderen uit arme gezinnen.

In alle landen waar we werken worden de projecten uitgevoerd door lokale mensen. Zij kennen de lokale situatie en hebben hun eigen netwerk en contacten met lokale overheden en instanties. Zij zorgen ook voor lokale fondsenwerving: 50% van de projectkosten wordt lokaal in geld en goederen ingezameld. Al onze projecten zijn gestart door betrokken mensen die hun verantwoording hebben genomen om iets te doen aan de nood in hun omgeving.

Meer weten? Kijk op www.missionpossible.nl

Nalaten aan Mission Possible
Laat uw idealen voortleven

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat er na hun overlijden wordt doorgewerkt aan het ideaal dat ze hebben en besluiten een goed doel op te nemen in hun testament. Soms als erfgenaam maar ook steeds vaker voor een laatste donatie of toegift. Mission Possible werkt samen met NuTestament. Daar stel je zelf eenvoudig een testament op. Daarna maak je een afspraak bij de notaris om je testament te laten ondertekenen en het is geregeld. Via NuTestament is dat heel eenvoudig en het kost niets extra.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Hulp aan Kinderen Internationaal Adres Bekemaheerd 86
9737 PW Groningen
Nederland
Telefoonnummer 0508511902 E-mailadres info@missionpossible.nl Website missionpossible.nl

kaart

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details