Platform over schenken, erven en nalaten
Terug naar overzicht

Stichting Oogfonds Nederland

Het Oogfonds werkt aan een toekomst waarin niemand meer slechtziend of blind wordt. Omdat iedereen wil blijven zien waar hij of zij van houdt!

Een miljoen mensen in Nederland hebben oogproblemen. En dat aantal neemt toe. Het Oogfonds werkt aan een toekomst waarin niemand meer slechtziend of blind wordt. Omdat iedereen wil blijven zien waar hij of zij van houdt! Daarom investeren onze donateurs, partners en mensen die aan ons nalaten via het Oogfonds in wetenschappelijk onderzoek om blindheid en slechtziendheid te voorkomen.

Waarom is oogonderzoek belangrijk?

Als we niets doen, zal het aantal mensen dat blind of slechtziend wordt enorm toenemen. Dat komt met name door de dubbele vergrijzing – steeds meer mensen worden steeds ouder –door de toename van het aantal mensen met diabetes en door de toename van hoge bijziendheid bij de jeugd. Dit heeft grote gevolgen voor de gehele maatschappij en impact op het leven van de patiënt en diens naasten.

Steun wetenschappelijk oogonderzoek

“Iedereen die ouder is dan veertig ervaart zelf een achteruitgang in zicht. Bij de een is dit opgelost met een leesbril, maar bij steeds meer mensen helpt een bril niet meer. Er ontstaan oogaandoeningen die sluipend iemands toekomstperspectief beïnvloeden, letterlijk en figuurlijk. Zicht is niet vanzelfsprekend! Het is tijd dat hier verandering in komt”, aldus Oogfondsdirecteur Monique van Bijsterveld.

Helpt u mee?

Wilt u bijdragen aan meer wetenschappelijk oogonderzoek? Steun ons met een gift of neem het Oogfonds op in uw testament.  Heeft u vragen? Neem contact op met Cindy Letschert (030) 29 66 999 / c.letschert@oogfonds.nl of bezoek onze website www.oogfonds.nl

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Adres Churchilllaan 11 / 16e etage
3527 GV Utrecht
Nederland
Telefoonnummer 030 296 6999 E-mailadres nalaten@oogfonds.nl Website oogfonds.nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details