Platform over schenken, erven en nalaten
22 nieuwe fondsen op naam in 2022
Foto: Alles van Waarde is Weerloos Fonds

22 nieuwe fondsen op naam in 2022

Bij het Cultuurfonds zijn er ook dit jaar weer nieuwe CultuurFondsen op Naam bijgekomen, voor het ondersteunen van cultuur en natuur in Nederland. Zoals het Jaap Heij en Maudy Smith Fonds, Humanity House Fonds en het Alles van Waarde is Weerloos Fonds.

Jaap Heij en Maudy Smith Fonds

Al hun hele leven dragen instellers Jaap Heij (chemisch analist, 1934-2019) en Maudy Smith (taxonome van gisten) kunst en cultuur een warm hart toe. Met hun onderzoekende geest hebben ze zelf verschillende kunstvormen beoefend en met veel plezier en nieuwsgierigheid (experimentele) uitingen van kunstenaars gevolgd en ondersteund. Dat laatste willen zij graag met hun fonds op naam, het Jaap Heij en Maudy Smith Fonds, voortzetten.

Humanity House Fonds

In het voormalige Humanity House in Den Haag, stonden ontmoeting en uitwisseling rond vraagstukken van vrede, recht en migratie centraal in interactieve tentoonstellingen, debatten, filmavonden en educatieve programma’s. Allemaal activiteiten die heel goed aansluiten bij de projecten die binnen ons ZOZ Fonds worden gesteund. Het Humanity House Fonds wil projecten steunen die als doel hebben polarisatie en discriminatie tegen te gaan en de onderlinge solidariteit te vergroten. Het fonds richt zich vooral op projecten met een jonge doelgroep (12-21 jaar) en dan in het bijzonder MBO studenten.

Alles van Waarde is Weerloos Fonds

De dichtregel die is gekozen als naam van het fonds verwijst naar wat klein en kwetsbaar is maar soms het meest waardevolle wat er is. Op die pareltjes wil het fonds zich focussen en deze met een financiële bijdrage steunen.

De fondsinstellers van het Alles van Waarde is Weerloos Fonds zijn dol op theater, dans en mime en steunen graag de kleine voorstellingen van jonge nieuwe of ervaren theatermakers die nieuwe inzichten geven.

Overige fondsen op naam

Hiernaast zijn er nog 19 nieuwe fondsen op naam. Met doelstellingen variërend van beeldende kunst en letteren tot talent en architectuur. Deze fondsen en alle andere fondsen op naam kunt u hier vinden. Mocht u zich aangesproken voelen door de doelstelling van een fonds dan kunt u overwegen een aanvullende schenking te doen. Dit is mogelijk vanaf 1000 euro.

Denkt u erover om een fonds op naam bij het Cultuurfonds in te stellen?

Wilt u met ons verkennen of u een CultuurFonds op Naam kunt instellen, nu en/of voor later via uw testament, neem dan vooral contact op. We gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details