Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuwe manier voor het opsporen van ziekten

Nieuwe manier voor het opsporen van ziekten

De Faculteit Diergeneeskunde heeft een spiksplinternieuwe scanner. Deze speciale machine helpt dierenartsen om dieren beter te onderzoeken door middel van een CT scan. Het is een grote stap vooruit, want het is de enige dierenziekenhuis die deze techniek in huis heeft. Het UMC Groningen heeft hun scanner gedoneerd, deze is omgebouwd zodat dieren er in kunnen.

Met deze scanner kunnen ze allerlei problemen opsporen, zoals problemen met de schildklier, tumoren en als dieren mank lopen zonder duidelijke reden. De scanner maakt gebruik van een speciale stof die in het lichaam van het dier wordt gespoten. Hiermee kunnen ze heel precies kijken naar de doorbloeding en de gezondheid van spieren en botten.

De eerste patiënt die werd onderzocht met deze nieuwe scanner was Fox, een vierjarige Mechelse Herder die als speurhond werkt. Gelukkig bleek er niets mis met Fox nadat hij was gescand. Dit betekende dat hij zonder problemen weer aan het werk kon met zijn baasje.

Het was een hele klus om deze scanner te krijgen. Verschillende organisaties hebben geholpen, zoals UMC Groningen, Siemens Healthineers, het C.J.Vaillantfonds, Stichting DierenLot en Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn. Dankzij hun hulp kunnen dieren nu beter worden geholpen bij de faculteit Diergeneeskunde.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details