Platform over schenken, erven en nalaten
Artsen zonder Grenzen speelt met eindejaarscampagne in op solidariteitsgevoel na jaar vol rampen

Artsen zonder Grenzen speelt met eindejaarscampagne in op solidariteitsgevoel na jaar vol rampen

‘Een medisch noodhulppakket, het mooiste cadeau dat je kunt geven’

De eindejaarscampagne van Artsen zonder Grenzen, waarbij Nederlanders digitaal een symbolisch pakket kunnen vullen voor mensen in nood, is gestart. De noodhulporganisatie plaatst in de campagne de medische goederen uit het noodhulppakket in de wereld van decembercadeaus. Op deze manier wil AzG laten zien dat bijdragen aan hun levensreddende werk toch wel het meest mooiste cadeau is dat je kunt geven in de feestmaand. Dit wordt ondersteund door een onderzoek* uitgevoerd in opdracht van AzG. Hieruit blijkt dat de helft van de Nederlanders  een goed gevoel krijgt of het gevoel iets bij te dragen als zij doneren aan een goed doel. 

“Dit jaar vonden er heel veel rampen plaats en zijn er ongekend veel mensen op de vlucht voor oorlog en conflict. Zij komen terecht op plekken waar niets is. Geen schoon water, geen eten, geen hulp voor gewonden of zieken. Voor hen staan wij klaar met medische zorg. Nederlanders kunnen helpen door een pakket met medische noodhulpgoederen te vullen op artsenzondergrenzen.nl”, aldus Akke Boere, adjunct operationeel directeur bij Artsen zonder Grenzen. 

Op de campagnepagina is te zien wat de symbolische waarde is van elke donatie. De campagne loopt de hele maand december.

*Het onderzoek werd van 13-20 november 2023 uitgevoerd door Direct Research, in opdracht van Artsen zonder Grenzen. Voor dit onderzoek zijn 1024 mensen ondervraagd van 18 jaar en ouder. Nederland is representatief gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details