Platform over schenken, erven en nalaten
Bij een groter werkgebied hoort ook een extra dierenambulance

Bij een groter werkgebied hoort ook een extra dierenambulance

Dierenambulance Vianen nam afgelopen woensdag de sleutels van een vierde dierenambulance in ontvangst. Door uitbreiding van het werkgebied naar Molenlanden kunnen zij een extra dierenambulance goed gebruiken.

Nu Molenlanden ook tot het werkgebied van DA Vianen hoort, is het vaak passen en meten voor de organisatie. Het totale werkgebied is nu 500 km2 en dat is een behoorlijk gebied! De afstanden die de dierenambulance moet rijden naar een melding is daardoor ook groter geworden. Sommige meldingen worden daardoor ook samengevoegd omdat er simpelweg geen tijd is om terug te rijden.

Veiligheid

Zo wordt er dus eerst rondgereden met meerdere dieren en dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Met een grote dierenambulance kan er nog meer veilig diervervoer gerealiseerd worden.

Logistiek

Naast de vele meldingen en de lange afstanden is natuurlijk ook niet elk voertuig geschikt voor elke melding. Sommige dieren zijn groter of hebben andere zorg nodig en daar is dan weer een andere dierenambulance nodig.

Het is logistiek dus ook een heel geregel en natuurlijk van groot belang dat de juiste dierenambulance ook echt ter beschikking is. Met de komst van de nieuwe dierenambulance gaat dit net allemaal wat makkelijker en kunnen de dieren in nood weer gered worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details