Platform over schenken, erven en nalaten
CAS International in Colombia voor prestigieuze prijsuitreiking

CAS International in Colombia voor prestigieuze prijsuitreiking

Marius Kolff, directeur van het Comité Anti Stierenvechten, reisde recentelijk af naar de Colombiaanse stad Medellín om aanwezig te zijn bij de prestigieuze prijsuitreiking Defenzoor del Año 2019 (dierenverdediger van het jaar). De prijsuitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door onze zusterorganisatie Defenzoores met steun van CAS International. De Defenzoor del Año wordt al 14 jaar uitgereikt, onder meer aan de Spaanse stad Barcelona. De prijs ging eerder ook naar Gustavo Petro, de voormalige burgemeester van Bogotá en presidentskandidaat van de landelijke Colombiaanse verkiezingen in 2018.

Op vrijdag 6 september vond het evenement plaats. Marius Kolff

“Het evenement waarbij twee personen onderscheiden werden met de Defenzoor del Año 2019 prijs begon al om negen uur. Dat kwam omdat Federico Gutiérrez Zuluaga, de burgemeester van Medellín en tevens één van de prijswinnaars, alleen maar om tien uur beschikbaar was. Uiteindelijk was hij bij de prijsuitreiking niet aanwezig en stuurde hij een plaatsvervanger. De andere prijswinnaar was de directeur van de Metropoolregio van de Vallei van Aburrá, Dr. Eugenio Prieto Soto. Deze directeur was er wel, net als de rector van de Universiteit van het Colombiaanse departement Antioquia en enkele andere belangrijke personen. De sfeer was uitstekend. Tijdens enkele toespraken werd het belang van dierenwelzijn goed benadrukt. Opvallend is de toenemende aandacht bij politici en bestuurders voor dierenwelzijn.”

De burgemeester van Medellín kreeg de prijs vanwege zijn ontmoedigingsbeleid voor het houden van stierengevechten in zijn stad, waardoor er hier geen stierengevechten hebben plaatsgevonden in het stierenvechtseizoen van 2018/2019. Verder werkte hij aan diverse dierenwelzijnsprogramma’s die van Medellín hét Latijns-Amerikaanse voorbeeld hebben gemaakt van stadsbeleid qua dierenbescherming. Kolff:

“Omdat de burgemeester het jammer vond dat hij er ’s ochtends niet bij kon zijn maakte hij ’s middags tijd voor mij vrij. Om kwart over drie werd ik, samen met mijn collega Mauricio (directeur van de organisatie Defenzoores), op het stadhuis ontvangen bij de burgemeester van Medellín. Op zijn bureau stond de sculptuur die bij de prijs hoort en lag mijn felicitatiebrief, open. Er volgde een prettig gesprek en er werden wat foto’s gemaakt.”

Ook in de Colombiaanse pers was er aandacht voor de prestigieuze prijsuitreiking:

Tijdens de terugvlucht sprak Marius met twee passagiers over de burgemeester van Medellín en zij hadden een verrassend bericht voor hem. Kolff:

“Op deze vlucht zat ik naast een ‘high brow’ Colombiaans echtpaar, waarvan de man mij wist te vertellen dat de burgemeester van Medellín zich verkiesbaar zal stellen als president van de Republiek. Volgens deze man maakt hij grote kans om verkozen te worden. Hij werd zeer positief beschreven: integer, niet-corrupt, sociaal voelend, etc. Mooi dat ik deze burgemeester heb ontmoet. Misschien ken ik daardoor wel de toekomstige president van het land, wat altijd goed is voor de goede zaak waar ik voor strijd.”

https://www.youtube.com/watch?v=5uY9t-3guuM

De directeur van de Metropoolregio van Medellín kreeg de prijs Defenzoor del Año vanwege zijn inzet voor het uitbreiden van diverse belangrijke programma’s voor dierenwelzijn vanuit Medellín naar de 10 gemeenten van de Metropoolregio van de Vallei van Aburrá. Hierdoor werden onder andere tienduizenden dieren gesteriliseerd en trekdieren vervangen door gemotoriseerde karren.

Defenzoor del Año 2019 werd mede mogelijk gemaakt door steun van de Universiteit van Antioquia en het Comité Anti Stierenvechten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details