Platform over schenken, erven en nalaten
Chipmateriaal voor SoS Kit en Kat

Chipmateriaal voor SoS Kit en Kat

Jaarlijks raken er in Nederland zo’n 60.000 katten vermist. Katten die een baasje hebben die thuis met smart op ze zitten te wachten.

Zonder chip is het erg moeilijk om deze katten te herenigen met hun baasje. Ze worden veelal opgehaald door de dierenambulance en ondergebracht bij asielen of kattenopvangcentra.

Naast dat dit de nodige kosten met zich meebrengt, kan dit voor katten ook een vervelende ervaring zijn. Hoewel dierenhulpverleners alles op alles zetten om de dieren met liefde te verzorgen, zitten de viervoeters liever bij hun baasje thuis dan in een asiel of opvang.

Daarom is het ontzettend belangrijk dat alle katten en kittens worden gechipt. Ook de katten en kittens die gevonden worden door de dierenambulance.

Stichting DierenLot is een aantal maanden geleden gestart met een groot project omtrent het chippen van katten. Dierenhulporganisaties die aangesloten zijn bij DierenLot kunnen gratis gebruik maken van de Chipcursus, die gegeven wordt door ambassadeur en dierenarts Piet Hellemans.

De dierenhulpverleners krijgen na succesvolle deelname een certificaat en kunnen zich bij het RVO aanmelden als geregistreerd chipper. Maar nog belangrijker, ze kunnen alle ongechipte dieren die bij hun organisatie binnen worden gebracht chippen.

Na deelname kunnen de dierenhulporganisaties chips en ander chipmateriaal aanvragen. Dierenhulporganisatie SoS Kit en kat deed dat. Na de cursus te hebben gevolgd vroegen ze chipmateriaal aan bij Stichting DierenLot.

Chipmateriaal is niet goedkoop en zeker in de aantallen bij organisaties als SoS Kit en Kat kunnen de kosten hiervoor flink oplopen.

Ingrid, SoS Kit en Kat:

Vorige week werd ik gebeld dat de chips verstuurd werden en tot mijn grote verbazing hoefde ik niets te betalen en waren ze ons toegekend door Dierenlot. Wat een aangename verrassing.

Wij chippen elke kat die bij ons komt om hopelijk zo het aantal vermiste katten kleiner te maken.

Heel erg bedankt DierenLot!

Wilt u ook een steentje bijdragen om het enorme aantal vermiste katten in Nederland omlaag te brengen? Chip en registreer uw huisdier!

En misschien wel nog belangrijker: controleer of de gegevens achter de chip van uw huisdier nog kloppen en pas deze aan wanneer uw gegevens veranderen.

Namens de overvolle asielen en opvangcentra: bedankt!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details