Platform over schenken, erven en nalaten
CliniClowns laat kinderen even  hun ziekte vergeten

CliniClowns laat kinderen even hun ziekte vergeten

Ellen en Hans Willemsen zagen hoe zieke kinderen en hun families mooie momenten beleefden door een ­bezoek van de CliniClowns. Daarom zijn ze al jaren vaste donateur én namen ze CliniClowns op in hun testament. Ellen: ­‘CliniClowns laat kinderen even hun ziekte vergeten.’

‘Het ontroert me weer’

Het moment dat Ellen voor het eerst kennismaakte met CliniClowns vergeet ze nooit meer. “Eén van mijn leerlingen was ernstig ziek. Ze lag in het Sophia Kinderziekenhuis en ik ging geregeld bij haar op bezoek. Elke keer was het een trieste bedoening. Tot ik haar op een dag heel blij aantrof. ‘Er kwamen twee CliniClowns en we hebben zo ontzettend gelachen!’, zei ze vrolijk. CliniClowns halen bij zieke kinderen iets naar boven dat soms heel diep verborgen zit. Even kunnen ze hun ziekte vergeten en zijn ze weer gewoon een levenslustig kind. Nu ik erover vertel, ontroert het me weer. Het effect van dat ene CliniClowns-bezoek was zo indrukwekkend.”

Hans (74) en Ellen (73) Willemsen waren allebei docent Nederlands en kwamen in aanraking met het werk van CliniClowns door een zieke leerling. Ze namen in 2007 CliniClowns op in hun testament en zijn sinds 2013 periodiek schenker (€ 250 per jaar). Met hun bijdrage hopen ze dat nog veel meer zieke kinderen een lach op hun gezicht krijgen door een bezoek van de CliniClowns.

‘We gunnen hen ook een lach’

Hans en Ellen werkten veertig jaar met veel plezier in het onderwijs. “In onze lessen werd behalve hard gewerkt ook vaak gelachen. Kinderen kunnen heerlijk onverwacht uit de hoek komen”, zegt Hans. “Zieke kinderen moeten veel van een normaal kinderleven missen. We gunnen hen ook een lach.” Ellen: “Het mooie van de CliniClowns is dat ze kinderen even de regie geven. In het ziekenhuis wordt al zoveel voor deze kinderen bepaald.”

Testament

Omdat Ellen en Hans de impact van de CliniClowns met eigen ogen hebben gezien, besloten ze Stichting CliniClowns op te nemen in hun testament. Hans: “Met onze steun leveren we een bijdrage aan mooie momenten voor zieke kinderen en hun familieleden. Even de ellende vergeten, even samen lachen. Die positieve energie hebben ze allemaal zo hard nodig. We voelen ons dankbaar dat wij hieraan kunnen bijdragen.” Ellen: “Het is één van de dingen die ons leven zin geeft. Want wat is er nou mooier dan een kinderlach?”

De CliniClowns op bezoek in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort

Gratis brochure

Wilt u weten hoe ook u CliniClowns kunt steunen via een nalatenschap? Vraag dan de gratis brochure ‘Geef de lach door’ aan. Dat kan via cliniclowns.nl/nalaten. Heeft een persoonlijke kennismaking uw voorkeur?

Dan kunt u contact opnemen met:

Frances Hilbers-Kuijs via 033 469 90 40  of [email protected]


CliniClowns Nederland

Soesterweg 300 a

3812 BH Amersfoort

T +31 33 469 90 40

E [email protected]

W www.cliniclowns.nl/nalaten

Bank NL31INGB0000006640

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details