Platform over schenken, erven en nalaten
Couveuses brengen warmte en hoop

Couveuses brengen warmte en hoop

Reptielen zijn koudbloedige dieren en zijn daarom afhankelijk van warmte. Het klimaat in ons koude kikkerlandje is niet heel erg fijn voor een slang of andere exotische reptielen en ambifieen. Wanneer Stichting Carnivora gebeld wordt voor exotisch dier die buiten gevonden is, is een snelle opwarming van levensbelang. Op dit moment deden ze het opwarmen met warmwaterkruiken. Je kunt je voorstellen dat dat niet erg ideaal is. Snel een kruik vullen met heet water en deze kunnen ook snel afkoelen. Daarom deden zij een aanvraag voor een couveuse met autostekker.

Op deze manier kunnen zij de gevonden (en gewonde of zieke) dieren snel voorzien van essentiele warmte. De gevonden dieren hebben vaak last van luchtwegproblemen voor de kou. Naast de couveuse in de ambulance, komtt er ook nog één in de quarantaineruimte. Met de warmte en benodigde medicatie zijn ze sneller hersteld. Zo blijft er altijd één in de ambulance voor noodgevallen.

Dankzij deze gloednieuwe couveuses is Stichting Carnivora nu beter uitgerust dan ooit om de exotische dieren in nood de warmte en zorg te bieden die ze zo hard nodig hebben. Niet alleen kunnen ze de bevroren avonturiers snel weer op de been helpen, maar ze hebben ook altijd een snelle oplossing paraat voor noodsituaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details