Platform over schenken, erven en nalaten
Couveuses helpen de moederloze en onderkoelde kittens van Dierenasiel Breda overleven

Couveuses helpen de moederloze en onderkoelde kittens van Dierenasiel Breda overleven

Bij Dierenasiel Breda komen veel kittens zonder moeder binnen. De jonge dieren zijn er vaak slecht aan toe. Ze zijn onderkoeld en hebben warmte nodig om te kunnen overleven.

Overlevingskans

Om de kans op overleving te vergroten, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk warm te krijgen. Een couveuse is hiervoor het perfecte middel. Dierenasiel Breda deed daarom een aanvraag bij DierenLot voor de twee couveuses. “Dit jaar hebben wij een verzoek ingediend om twee couveuses aan te schaffen. Eén voor in het asiel en één voor in de dierenambulance.”  

Niet één, maar twee

Als de dierenhulpverleners naar een melding gaan met zwakke kittens, kunnen zij de kleintjes zo snel mogelijk opwarmen in de couveuses. Daarna worden de dieren overgeplaatst in de couveuse in de opvang zodat ze daar verder kunnen aansterken.

Dierenwelzijn

Het dierenasiel gebruikt de couveuses niet alleen voor de kittens, maar ook andere jonge dieren die warmte nodig hebben, kunnen gebruik maken van de couveuses.  “Wij zijn heel blij dat Stichting DierenLot de aanschaf van deze twee couveuses mogelijk heeft gemaakt.  We hebben weer een stap in de goede richting kunnen zetten voor het dierenwelzijn van de dieren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details