Platform over schenken, erven en nalaten
Dalida is advocate voor (zwerf)dieren
Deze grote hond werd misbruikt om hondengevechten mee te houden. Dalida heeft haar zwaar gewond gevonden en het dier heeft dure medische behandelingen nodig. Maar zij heeft er het geld niet voor

Dalida is advocate voor (zwerf)dieren

Maar ondervindt nu heel veel tegenwerking.

Dat Bosnië een van de slechtste plekken in Europa is om als zwerfdier te moeten leven, wist je waarschijnlijk al van ons. Om echt wat te kunnen doen aan het vele onrecht dat dieren in dat land wordt aangedaan, besloot Dalida al vroeg in haar leven om hen daadwerkelijk te helpen. Zij is daarvoor zelfs advocaat geworden.

Dit is Dalida. Met een hondje met Demodex. Een nare huidziekte, die zij bij dit dier heeft weten weg te krijgen.

Niet om er zelf rijk van te worden, maar om de corrupte bureaucratie in haar eigen land bij de wortel aan te pakken. Met heel veel doorzettingsvermogen heeft zij haar studie voltooid en begon direct met vele rechtszaken.

Ze had zich echter niet gerealiseerd dat ze daarmee een heleboel mensen, bedrijven en zeker de overheid tégen zich zou krijgen, die haar simpelweg geen (juridische) opdrachten gunnen. Het is dagelijks vechten voor haar bestaan.

Ze wordt niet alleen tegengewerkt, maar zelfs bedreigd, getreiterd en ze is zelfs al eens flink mishandeld.  Zij en haar (inmiddels overleden) vader werden regelmatig geprovoceerd, onder andere door voor hun ogen zomaar honden dood te schieten, zonder een enkele reden. Natuurlijk helpt zij zelf ook gewonde en mishandelde zwerfdieren. Er zijn er meer dan 100 in en om haar eigen huisje en haar moeder verzorgt ook nog eens 28 honden en 10 katten.

Ze wil echter nog zoveel meer doen voor de verwaarloosde dieren in haar land, maar kan dat wegens geldgebrek niet allemaal uitvoeren. Door haar te steunen zouden heel veel meer zwerfdieren een betere toekomst kunnen krijgen.

Voor haar hebben wij dan ook graag ons Kleine Project nr. 89 opgezet. Jouw hulp hiervoor is heel belangrijk!

Meer weten? Lees HIER meer over dit hulpproject.

Bij ons wordt je donatie echt goed besteed. Wij kennen namelijk geen aftrek voor kosten zoals salarissen, huisvesting, autokosten of andere overbodige franje. Nergens voor nodig.

Zo kan het dus ook!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details