Platform over schenken, erven en nalaten
Dierendag 4 oktober 2020 – Doe jezelf een plezier en chip je huisdier

Dierendag 4 oktober 2020 – Doe jezelf een plezier en chip je huisdier

Op dierendag willen we u vragen eens extra op te letten of u geen onbekende kat, loslopende hond zonder baasje, konijn of tamme vogel in uw omgeving ziet. In Nederland zijn onze huisdieren lid van het gezin en vermiste huisdieren veroorzaken elk jaar weer veel verdriet en ongerustheid bij hun baasje(s).

Het aantal bij Amivedi geregistreerde vermiste en gevonden huisdieren stijgt gestaag. In 2019 registreerden we 81.725 vermiste en gevonden huisdieren. Hiervan waren 9.240 vermiste en gevonden honden. Van de vermiste honden werd 95% opgelost en van de gevonden honden was dat 82%.

In 2019 raakten in Nederland ruim 42.000 katten vermist. In 2014 registreerden we 59.370 katten, terwijl het aantal vermiste en gevonden katten in 2019 is opgelopen tot 65.073. Helaas worden katten nu nog niet verplicht gechipt. Wij adviseren katteneigenaren dit wel te laten doen, omdat het de kans op het terugvinden van uw kat aanzienlijk vergroot. Van de vermiste katten met chip werd 76% opgelost. Van de vermiste katten zonder chip werd maar 63% opgelost. Bij de gevonden katten met chip was dat percentage ruim 50%, maar bij de gevonden katten zonder chip werd maar 22% opgelost.

Is uw kat al gechipt? Controleer dan bij de databank of alle gegevens nog kloppen en vergeet vooral niet om wijzigingen, zoals een verhuizing of nieuw telefoonnummer, direct door te geven aan de databank. Als u toch met uw dier naar de dierenarts gaat, laat dan ook gelijk controleren of de chip goed te vinden en uit te lezen is.

Stichting Amivedi, bestaat al sinds 1933. Wij zijn een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor de kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Amivedi werkt met meer dan 130 vrijwilligers en heeft ruim 100 meldpunten, verspreid over heel Nederland. Alle medewerkers werken op vrijwillige basis, van meldpunt t/m bestuur. Wij werken allemaal vanuit huis, dus er gaat geen donatiegeld op aan salarissen of dure kantoorruimten. Stichting Amivedi heeft een ANBI status.

Heeft u een huisdier gevonden of wordt uw huisdier vermist, meld dit dan snel bij het meldpunt in uw regio. Meer informatie vindt u op onze website: www.amivedi.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details