Platform over schenken, erven en nalaten
DierenLot: voor hulp aan dieren in nood, ook als u er zelf niet meer bent
Dierenarts Piet Hellemans. (Beeld Sascha Schalkwijk)

DierenLot: voor hulp aan dieren in nood, ook als u er zelf niet meer bent

Dieren zijn tenslotte afhankelijk van de mens als het gaat om eten, drinken, een goed thuis en liefdevolle verzorging. Voor gewonde, mishandelde, verwaarloosde of in de steek gelaten dieren is er gelukkig Stichting DierenLot.

Samen met lokale dierenhulporganisaties 

“DierenLot komt op voor gezelschapsdieren, zwerfdieren en dieren in de Nederlandse natuur. We bieden hulp aan zo’n 260 lokale en regionale dierenhulporganisaties zoals dierenasielen, gespecialiseerde opvangen voor bijvoorbeeld natuurdieren zoals egels of vogels en dierenambulance organisaties. De laatste groep rijdt dierenambulances van DierenLot, die gratis in bruikleen worden gegeven. Elk jaar komen daar zo’n 15-20 ambulances bij met als doel een landelijke dekking”, zegt Sander van Hesteren, adviseur Nalaten bij Stichting DierenLot. 

Samen maken we het verschil

“Met de liefde voor dieren zit het bij die organisaties meer dan goed,” vertelt Sander, “maar zaken als voer, medicijnen, dierenartsbezoek, operaties en verbouwingen aan opvanglocaties brengen hoge kosten met zich mee. Dat vormt een probleem, want de meeste organisaties worden niet of nauwelijks ondersteund door gemeenten. DierenLot helpt daarbij, dankzij de steun van onze onmisbare donateurs, giftgevers en sponsoring van bedrijven. Zo is een aantal diervoerproducenten en -verkopers bereid het diervoer dat niet meer in de schappen komt, maar nog wel geschikt is voor consumptie, aan DierenLot te doneren. Afgelopen jaar hebben we circa 2.000 pallets met voer aan dierenhulporganisaties kunnen schenken, daar zijn we trots op!” 

Bijzondere giften maken hulp in de toekomst mogelijk

“Onze hulp voor de dieren wordt ook mede mogelijk gemaakt dankzij bijzondere giften, zoals steun uit nalatenschappen. Daar zijn we enorm dankbaar voor. Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Is dat DierenLot, dan kunnen ze dieren blijven helpen, ook als ze er zelf niet meer zijn.” Met de Testament Service van DierenLot kan de erflater zelfs aangeven of deze een specifieke dierenhulporganisatie wil helpen, of dierenhulp in een bepaalde regio. “Het is zélfs mogelijk een dierensoort aan te geven die men een warm hart toedraagt”, vult Sander aan. “Wij zorgen ervoor dat de specifieke wensen zoals beschreven in het testament zo goed als mogelijk uitgevoerd worden.” 

Zorg voor huisdieren die achterblijven 

“Wanneer iemand gebruik maakt van de Testament Service van DierenLot en alles notarieel heeft vastgelegd, zullen wij desgewenst zorg dragen voor het achtergebleven huisdier. Mensen maken zich hier vaak zorgen over, maar DierenLot zorgt voor een goede en liefdevolle opvang en gaat op zoek naar een nieuw baasje. Dankzij ons grote netwerk van dierenhulporganisaties en dierenvrienden zal dat gegarandeerd slagen. Een hele geruststelling voor veel mensen.” 

Onmisbare vrijwilligers 

DierenLot is continu in beweging en wil de organisaties en de onmisbare vrijwilligers op veel gebieden steunen. Niet alleen financieel, met hulpmaterialen of vervoer; ook het delen van kennis is belangrijk. Zo is er het Vakblad Dierenhulpverlening, voor de aangesloten dierenhulporganisaties en de DierenLot Academie, waarin workshops en cursussen worden gegeven zoals dieren-ehbo, omgaan met agressieve dieren etc. Voor donateurs is er het magazine #samenvoordieren. “Zo blijven ook zij op de hoogte van het onmisbare werk van de bijna tienduizend vrijwilligers. Het staat vol met leuke tips, weetjes, verhalen uit de praktijk en organisaties die uitgelicht worden.” 

Spreekt het werk van DierenLot u aan? Misschien denkt u momenteel na over uw testament en uw wensen om hulp aan dieren echt mogelijk te maken. Nu én in de toekomst… aan ieder dier die dit nodig heeft. Samen met u kan Stichting DierenLot een verschil maken. Neem contact met ons op via nalaten@dier.nu of bel met 0183-563912


Stichting DierenLot

Postbus 377
4200 AJ  Gorinchem
T +31 183 56 39 12
E info@dier.nu
W www.dier.nu
Bank NL28 INGB 0000 0023 29

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details