Platform over schenken, erven en nalaten
Doe mee met de Appeltjes van Oranje!

Doe mee met de Appeltjes van Oranje!

Dé prijs voor sociale projecten

Jaarlijks reiken we de Appeltjes van Oranje uit aan drie sociale projecten in Nederland en de Cariben. Initiatieven die zich inzetten voor een samenleving waarin niemand er alleen voor staat. Daarbij staat ieder jaar een ander thema in de spotlights. In 2022 is dat: ‘Kansengelijkheid voor álle jongeren.’

Alle winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro. Dit kan vrij worden besteed binnen de doelstelling van het winnende project. Tijdens deze 20e editie reikt Koning Willem-Alexander de prijzen uit op Paleis Noordeinde.

Thema 2022: ‘Kansengelijkheid voor álle jongeren’

Dit jaar zijn we op zoek naar bijzondere projecten die jongeren inzetten om leeftijdsgenoten tussen de 15 en 24 jaar verder te helpen. Denk daarbij aan een maatjesproject dat jongeren aan elkaar koppelt, een initiatief dat jonge vluchtelingen leeftijdsgenoten laat ontmoeten of een project dat met hulp van jonge vrijwilligers steun biedt aan LHBTIQ+-jongeren.

Dat iedere jongere in onze samenleving gelijke kansen heeft is helaas nog niet vanzelfsprekend. De kloof tussen jongeren met veel kansen en jongeren met minder is door de coronacrisis vergroot. Door het wegvallen van stabiele factoren zoals onderwijs, werk en sociale contacten komen ze in de knel. Terwijl iedereen dezelfde kansen moet krijgen om mee te kunnen doen, mee te denken en mee te beslissen in onze maatschappij. En met iedereen, bedoelen wij ook écht iedereen.

Hoe doe je mee?

Om kans te maken op een Appeltje van Oranje, kunnen organisaties en projecten zichzelf aanmelden. Dit kan van 23 augustus tot en met 30 september 2021.

Voor Nederlandse en Caribische projecten zijn twee aparte aanmeldpagina’s. Hier vind je ook de criteria om mee te doen. Bezoek ze via onderstaande links.

Let op: Deelname aan de Appeltjes van Oranje is een zeer waardevol maar daarnaast ook een intensief proces wat veel tijd en energie vraagt van organisaties. Hou hier dus rekening mee bij het aanmelden.

Klik hier om je Nederlands project aan te melden.

Klik hier om je Caribisch project aan te melden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details