Platform over schenken, erven en nalaten
Doe mee met Giving Tuesday!

Doe mee met Giving Tuesday!

Giving Tuesday is een wereldwijde beweging om te geven en elkaar of anderen te helpen. Duizenden mensen over de hele wereld werken daarvoor deze dag samen en delen datgene wat zij doen via social media.

De Trombosestichting doet ook mee

De Trombosestichting Nederland sluit zich graag aan bij Giving Tuesday door aandacht te vragen voor één van onze speerpunten de komende jaren.

30.000 mensen per jaar krijgen veneuze trombose

In Nederland krijgen zo’n 30.000 mensen per jaar een diep veneuze trombose of een longembolie. Mensen zoals Elize (54). Zij kreeg 3 jaar geleden een longembolie en haar leven is nog steeds een puinhoop. De helft van de patiënten met veneuze trombose houdt hier, net als Elize, restklachten aan over. Soms zeer ernstig. Denk aan chronische pijn, problemen met de ademhaling, angstklachten, moeite met lopen en risico op bloedingen vanwege het gebruik van antistollingsmiddelen. Hierdoor leven zij dagelijks met pijn. Zo kunnen zij hun werk kwijtraken en in een sociaal isolement belanden.

Nieuw revalidatieprogramma

Wij zijn van mening dat deze restklachten voorkomen kunnen worden als er een standaard revalidatieprogramma wordt opgezet voor deze patiënten. Een revalidatieprogramma dat er nu nog niet is en dat de Trombosestichting en het LUMC samen willen ontwikkelen. Hier is veel geld voor nodig. Geld dat er nu niet is. Helpt u mee? 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details