Platform over schenken, erven en nalaten
Eartip, chipreader en tondeuse voor Stichting Zwerfkatten Nederland

Eartip, chipreader en tondeuse voor Stichting Zwerfkatten Nederland

Om deze methode zo snel en veilig mogelijk uit te voeren, had de stichting een aantal handige tools nodig zoals een eartip, chipreader en een tondeuse en daarvoor deden ze een aanvraag bij Stichting DierenLot.

Financiële ondersteuning

,,Dankzij de financiële ondersteuning van Stichting DierenLot, hebben we deze apparaten kunnen aanschaffen. Alle apparatuur wordt gebruikt in onze mobiele operatiewagen, Katopia. Met Katopia voeren we TNRC uit.”

Eartip

Bij de katten die behandeld zijn, halen ze een klein puntje van het oor af, zo kunnen ze op afstand zien dat deze kat geneutraliseerd is – dat heet eartippen. Zo voorkomen ze dat dezelfde kat opnieuw onder narcose gaat terwijl de kat al behandeld is met TNRC.

Chipreader

Met de chipreader controleren ze – als de kat onder narcose is – of de kat wellicht een eigenaar heeft die zijn kat gechipt heeft. Want als dat het geval is, mogen ze geen TNRC uitvoeren omdat de kat andermans eigendom is. Een chipreader is gemakkelijk omdat dit apparaat in de broekzak past en ze deze dan ook altijd bij zich kunnen dragen. Ook bij kittens is het belangrijk om zo snel mogelijk een chip aan te brengen, zodat duidelijk is dat de kitten een eigenaar heeft en dus geen zwerfkitten is.

Tondeuse

Als ze poezen gevangen hebben, worden ze onder narcose gepositioneerd op een van de drie kattenoperatietafels. Nadat de kat ontwormd, ontvlooid, gechipt & geregistreerd en gevaccineerd is en het gebit en de oren zijn nagekeken, wordt de buik van de poes geschoren met een tondeuse. Dit maakt dat er bij het hechten geen haren mee gehecht worden en verkleind de kans op infecties na de operatie.

* TNRC staat voor: Trap (vangen), Neuter (neutraliseren oftewel castreren/steriliseren), Return of Relocate (terugzetten op de vangplek of herplaatsen) en Care (structureel monitoren op nieuwe en zieke of gewonde zwerfkatten)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details