Platform over schenken, erven en nalaten
Eekhoorns op eigen tempo terug in de natuur door ruime uitwenren

Eekhoorns op eigen tempo terug in de natuur door ruime uitwenren

,,Voor de laatste fase van de opvang, als de diertjes eigenlijk nog niet losgelaten kunnen worden, maar wel toe zijn aan meer ruimte, missen we een grotere kooi om ze te laten wennen aan meer vrijheid.” Zo kunnen de eekhoorntjes nog beter worden voorbereid op de terugkeer in de natuur.  

Aanvraag

Daarom deed Vogelasiel Bergen een aanvraag bij DierenLot voor een uitwenren en uiteraard wilde DierenLot hierbij graag helpen en ging akkoord met de aanvraag. De opvang kon aan de slag!

Uitwennen

Met de uitwenren kunnen de eekhoorns geleidelijk aan klaar worden gemaakt op terugkeer in de natuur. Zo leren ze in deze ruime uitwenren zelf voedsel te zoeken en kunnen ze alvast wennen aan speciale eekhoornkasten waar ze in kunnen schuilen en slapen. Dezelfde kasten hangen namelijk ook in het bos waar de dieren weer worden vrijgelaten. 

Succesvol

Door een luik in het dak van de uitwenren kunnen de eekhoorns, als ze er aan toe zijn om vrij gelaten te worden, de opening zelf ontdekken en op eigen tempo het bos in gaan. De eerste eekhoorntjes zijn, na verblijf in de uitwenren, inmiddels al weer succesvol teruggekeerd in de natuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details