Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Eekhoorns op eigen tempo terug in de natuur door ruime uitwenren

IMG_1673 kopiëren

31 mei 2021 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

,,Voor de laatste fase van de opvang, als de diertjes eigenlijk nog niet losgelaten kunnen worden, maar wel toe zijn aan meer ruimte, missen we een grotere kooi om ze te laten wennen aan meer vrijheid.” Zo kunnen de eekhoorntjes nog beter worden voorbereid op de terugkeer in de natuur.  

Aanvraag

Daarom deed Vogelasiel Bergen een aanvraag bij DierenLot voor een uitwenren en uiteraard wilde DierenLot hierbij graag helpen en ging akkoord met de aanvraag. De opvang kon aan de slag!

Uitwennen

Met de uitwenren kunnen de eekhoorns geleidelijk aan klaar worden gemaakt op terugkeer in de natuur. Zo leren ze in deze ruime uitwenren zelf voedsel te zoeken en kunnen ze alvast wennen aan speciale eekhoornkasten waar ze in kunnen schuilen en slapen. Dezelfde kasten hangen namelijk ook in het bos waar de dieren weer worden vrijgelaten. 

Succesvol

Door een luik in het dak van de uitwenren kunnen de eekhoorns, als ze er aan toe zijn om vrij gelaten te worden, de opening zelf ontdekken en op eigen tempo het bos in gaan. De eerste eekhoorntjes zijn, na verblijf in de uitwenren, inmiddels al weer succesvol teruggekeerd in de natuur.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details