Platform over schenken, erven en nalaten
Een bijzonder project? Ja, héél bijzonder!

Een bijzonder project? Ja, héél bijzonder!

Alle dieren tellen mee? Ja natuurlijk!

De dierenopvang ‘Stajnia Benek’ is zo’n bijzondere plek, maar ook de oprichter Michał Bednarek vinden wij een heel bijzonder mens. Hij heeft als tiener al samen met andere enthousiaste mensen van de Poolse stichting ‘Viva!’ paarden van de slacht gered en hij was altijd bereid om ieder dier (en ieder mens) te helpen.

Deze opvang Stajnia Benek is zijn ‘kind’, zijn passie en zijn hele leven. Het zijn niet allemaal zwerfdieren, deels zijn het slachtdieren die zij redden en een tweede kans geven.

Michal’s Stichting ‘Stajnia Stowarzyszenie Benek’, te vinden op Facebook onder deze naam, gevestigd in Szewce in Polen, biedt al vele jaren zorg en levenslange opvang voor dieren, voor wie niemand meer wil zorgen. Paarden die naar de slacht moesten omdat zij al oud waren of wat kreupel liepen, boerderij- en huisdieren, die door de eigenaren mishandeld werden en ook exoten zoals kamelen en een struisvogel.

Of wilde dieren uit de dichte bossen in Polen zelf, bijvoorbeeld een lynx met 3 poten, wisenten (Europese bizons) en zelfs stekelvarkens. Soms vinden paarden, honden of katten wel een nieuw baasje maar de meeste dieren blijven voor de rest van hun leven bij Michal. Het aantal dieren is variabel.

Zo vangen ze ook wilde dieren op zoals vossen en egeltjes na b.v. een verkeersongeluk. Na revalidatie worden deze weer in het wild vrijgelaten als dat enigszins mogelijk is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details