Platform over schenken, erven en nalaten
Egelopvang Midden Nederland constant bezig om medische zorg te verbeteren

Egelopvang Midden Nederland constant bezig om medische zorg te verbeteren

In het afgelopen jaar heeft Egelopvang Midden Nederland hard gewerkt om de medische zorg voor de egels te verbeteren. Door tekort aan water en insecten blijft de toestroom van het aantal egels elk jaar groeien. Elk jaar vinden er zo’n 1100 egels de weg naar de opvang.

Soms is voeding en rust voldoende om de egels er weer bovenop te helpen, maar meestal is er een medische reden waarom het niet goed gaat. Zo kunnen ze bijvoorbeeld last hebben van parasieten en als deze onbehandeld blijven kan dit ernstige gevolgen hebben.

Vooronderzoek

Samen met dierenarts Lisanne van Roon en patholoog anatoom in opleiding Dagmar Roelofs hebben zij de medische zorg weten te verbeteren door onder andere vooronderzoek te doen. Zo wordt sneller vastgesteld wat de egel mankeert en kan hierop ingespeeld worden met bijvoorbeeld de juiste medicatie.

Bedankt!

“Met hulp van een mooie donatie van Stichting DierenLot hebben wij geïnvesteerd in veel meer microscopisch onderzoek, diagnostische tests en nieuwe medicijnen. De verblijfstijd voor de dieren kunnen we op die manier optimaliseren en verkorten, iets wat voor natuurdieren veel minder stress oplevert. Bovendien is er dan weer plek voor andere egels die zorg nodig hebben. We willen DierenLot heel hartelijk danken voor hun steun.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details