Platform over schenken, erven en nalaten
Er is altijd een vorm van geven die bij u past

Er is altijd een vorm van geven die bij u past

‘Ik wil heel graag mijn steentje bijdragen aan onderzoek naar multiple sclerose (MS), maar dan wel op een manier die binnen mijn mogelijkheden past’. Dit is een reactie die wij, Stichting MS Research, vaak horen van mensen die ons werk een warm hart toedragen. Omdat er naast het storten van een reguliere donatie nog veel meer mogelijkheden zijn, zetten wij deze hieronder voor u op een rijtje.

Acties

Laat u inspireren en doe mee! Wilt u voor Stichting MS Research een eigen actie starten? Acties zijn er in alle soorten en maten. Denk aan het verkopen van zelfgemaakte taarten, sieraden of kleding of het meedoen aan een sportevenement en u hiervoor laten sponsoren door familie en vrienden. Een andere mogelijkheid is voor uw verjaardag of jubileum aan uw gasten een donatie voor onze Stichting te vragen in plaats van cadeaus. Met behulp van een eigen actiepagina kunt u als individu of als onderdeel van een team gemakkelijk een dergelijke actie starten.

Periodiek schenken

Bij periodiek schenken schenkt u jaarlijks een vast bedrag over een periode van minimaal vijf jaar. U kunt zelf aangeven of u deze termijnen via automatische incasso wilt laten afschrijven of dat u dit zelf overmaakt. Uw bijdrage wordt dan van uw rekening afgeschreven in termijnen die u zelf aangeeft: per jaar, half jaar, kwartaal of maand. Er is geen minimumbedrag voor een periodieke schenking. Periodiek schenken is fiscaal aftrekbaar en daarom een zeer gunstige manier om de Stichting MS Research te steunen. Afhankelijk van uw inkomen betaalt de fiscus tot wel 52% van de schenking. Bij deze manier van doneren kunt u een concrete bestemming voor uw donatie aangeven. Sinds enkele jaren is het niet meer nodig dat een periodieke schenking via een notaris wordt geregeld. Een ‘onderhandse akte’, bijvoorbeeld door een schriftelijke overeenkomst, is nu voldoende om de periodieke schenking vast te leggen. De formulieren – een modelovereenkomst in tweevoud, een vragenlijst en toelichting kunt u via de website msresearch.nl/periodiek-schenken downloaden.

Stichting MS Research in uw testament

Op diverse mogelijkheden kunt u Stichting MS Research opnemen in uw testament. U kunt ons bijvoorbeeld benoemen tot (mede-)erfgenaam, in de vorm van een erfstelling. Stichting MS Research erft dan een door u bepaald gedeelte van de nalatenschap. Uiteraard kunt u ons ook laten benoemen tot enige erfgenaam (als er bijvoorbeeld geen kinderen zijn en/of verdere familie is). U kunt ons ook een zogeheten legaat nalaten. Dit is een waardevol bezit – bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille – of een vastgesteld bedrag of percentage van de erfenis. Als erflater kunt u zelf een bestemming aangeven waaraan u wilt schenken. Draagt u (één van de activiteiten van) de Stichting MS Research een warm hart toe? Of hebt u affiniteit met een bepaald wetenschappelijk onderzoek? Geef het op voorhand aan en wij zorgen dat uw nalatenschap een concrete bestemming krijgt. Besluit u om (gedeeltelijk) na te laten aan een goed doel, dan moet u dit vastleggen in een testament. In dit officiële document – opgemaakt door een notaris – geeft u aan wat na uw overlijden moet gebeuren met uw bezittingen.

Voor meer informatie; neem contact met ons op!


Stichting MS Research

Leidseweg 557-1
2253 JJ  Voorschoten

T +31 71 56 00 500
E contact@msresearch.nl
W www.msresearch.nl

Bank NL17 INGB 0000 00 698

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details