Platform over schenken, erven en nalaten
Fonds Gehandicaptensport goede doel La Vuelta Holanda 2020

Fonds Gehandicaptensport goede doel La Vuelta Holanda 2020

Fonds Gehandicaptensport is door de organisatie van La Vuelta Holanda 2020 gekozen tot het goede doel van het evenement. Via de diverse activiteiten rondom de start van de Ronde van Spanje hoopt men zo veel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport in ons land. 

De Ronde van Spanje doorkruist in augustus 2020 34 Nederlandse gemeenten in drie dagen. Organisatie is in handen van de steden Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda en provincies Utrecht en Noord-Brabant. “Wij zijn La Vuelta Holanda dankbaar voor het kiezen van Fonds Gehandicaptensport als goede doel”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Fantastisch om hiermee de gehandicaptensport onder de aandacht te kunnen brengen bij een breed publiek. Met de gelden gaan wij onder andere lokale sportverenigingen ondersteunen in het opstarten en uitbreiden van sportaanbod voor mensen met een handicap. En kiezen we voor het door ontwikkelen van ons platform Uniek Sporten met als doel zoveel mogelijk mensen met een handicap dicht bij huis te laten sporten.”

“Meer dan 3 dagen topwielrennen”
Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant, overhandigde gisteren symbolisch de rode leiderstrui van La Vuelta aan Nike Boor. “Voor vele Nederlanders is bewegen en sporten de normaalste zaak van de wereld. Helaas is zelfstandig sporten niet voor iedereen een mogelijkheid”, aldus Swinkels. “Wij willen met la Vuelta Holanda, het Fonds Gehandicaptensport helpen om sport voor iedereen met een beperking mogelijk te maken. Het past bij ons streven om van La Vuelta Holanda meer te maken dan drie etappes topwielrennen. Deze ronde wordt een prachtig feest voor de inwoners van de dorpen, steden en provincies waar het peloton doorheen trekt. En iedereen moet daar van meegenieten, met óf zonder beperking.”

In Nederland zijn 1,7 miljoen mensen met een handicap voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, zij hebben vaak extra ondersteuning nodig. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de droom om sport voor iedereen met een handicap structureel en dicht bij huis mogelijk te maken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details