Platform over schenken, erven en nalaten
Geef een veilig thuis

Geef een veilig thuis

Tijdens de Kinderpostzegelactie 2020, van 23 t/m 30 september, zetten basisscholieren zich in om kinderen te helpen aan een veilig thuis. 

Wist je dat ruim 90.000 kinderen in ons land géén veilige thuisbasis hebben? Dat zijn gemiddeld twee kinderen per klas die thuis te maken hebben met geweld, armoede of verslaving. Onvoorstelbaar toch?

Sinds 1924 zet Stichting Kinderpostzegels zich in voor kwetsbare kinderen. In die tijd was de Spaanse griep net voorbij en veel kinderen waren wees geworden. Wij zorgden voor een dak boven hun hoofd. Hulp aan kinderen die opgroeiden in armoede en ondersteuning bij de oprichting van de Kindertelefoon zijn projecten waar we trots op terugkijken. Inmiddels zetten we ons al vele jaren in voor kinderen in een benarde thuissituatie. Dit doen we met projecten als Huisje Boompje Beestjede Warm Welkom Tas en Kamer voor een kind.

Kwetsbare kinderen hebben het in de huidige tijd, waarin ze door het coronavirus noodgedwongen veel meer thuis zijn, vaak nog moeilijker. Daarom vragen we juist nu extra aandacht voor deze groep. En daarom gaan we ook dit jaar weer langs de deuren. Weliswaar op een veilige én een nieuwe manier. Hoe kinderen voor kinderen op pad gaan, lees je hier.

Want Kinderpostzegels was er toen, is er nu en blijft natuurlijk ook straks.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details