Platform over schenken, erven en nalaten
Gun uzelf een blijvend goed gevoel

Gun uzelf een blijvend goed gevoel

Mensen bij elkaar brengen met uw nalatenschap. Daar zit ook voor uzelf een mooie kant aan. Onderzoek wijst uit dat ‘anderen helpen’ de meest effectieve manier is om zelf gelukkig te worden. Als u nu uw nalatenschap regelt, kunt u dus blijvend van dat goede gevoel genieten. Van het besef dat u later mensen een helpende hand kunt bieden die het nodig hebben. 

Een land met meer contact en betrokkenheid. Een fijn land om in te wonen, het kan! Dat bewijzen de duizenden sociale initiatieven die het Oranje Fonds jaarlijks steunt. Initiatieven die mede mogelijk gemaakt worden door de nalatenschappen van mensen als Andries Haanstra (1912) en Jan Teengs (1918). Een bijzonder stel dat zich, met het door hen opgerichte ‘Andries Haanstra Fonds’, zelfs na hun overlijden nog inzet voor het maatschappelijke welzijn van zwerfkinderen, ouderen en gehandicapten.

NOG STEEDS VERBONDEN

Andries Haanstra is lang betrokken geweest bij het COC in Utrecht en Amsterdam. Een maatschappelijk actieve man dus, die de dialoog met de samenleving nooit uit de weg ging. En nog steeds niet. Zijn sociale betrokkenheid leeft voort in de initiatieven die het ‘Andries Haanstra Fonds’ steunt.

Zoals het ‘Sociale flat’-project van de welzijnsorganisatie MENS De Bilt. Waarmee zij eenzaamheid onder ouderen willen tegengaan, door contact onder de bewoners van seniorenflats te stimuleren met activiteiten en sociale controle. “Uiteindelijk hopen we dat mensen door dit project meer betrokken zijn en naar elkaar omkijken”, aldus Marlies Willemse coördinator bij MENS De Bilt. “Kortom, dat er meer saamhorigheid is en mensen zich prettiger gaan voelen. Eigenlijk hoop je op een klein dorp.”

SOCIALE BETROKKENHEID

Voor een echtpaar uit Etten-Leur was sociale betrokkenheid de belangrijkste reden om een Oranje Fonds op Naam op te zetten: “Wij zijn altijd al sociaal betrokken mensen geweest. En nog steeds zijn wij erg actief in het plaatselijke verenigingsleven,” licht het echtpaar toe. “Wij vinden het belangrijk om, daar waar we kunnen, mensen te helpen die dat nodig hebben. Iets wat we met onze nalatenschap ook ná ons overlijden willen doen.”

Oranje Fonds

Inmiddels heeft hun sociale betrokkenheid een gezicht gekregen in de vorm van ‘Fonds JAWEL’. Compleet vormgegeven naar de wensen en ideeën van het echtpaar. “Het zijn vooral de kleinere, lokale initiatieven waar ons hart naar uitgaat. Initiatieven die ontstaan vanuit de behoefte om mensen in de buurt te helpen. Waarbij mensen oprecht een verschil proberen te maken in de gemeenschap en daarbij een klein financieel steuntje in de rug nodig hebben.”

EEN FIJNE GEDACHTE

“Na meerdere fijne gesprekken met het Oranje Fonds is alles geregeld en vastgelegd in een testament bij de notaris”, gaat het echtpaar verder. “Het Oranje Fonds regelt de complete uitvoering van het testament op het moment dat wij er beiden niet meer zijn. Het is een fijne gedachte om te weten dat er met respect en zorg met onze nalatenschap zal worden omgegaan. Wij hebben ons hart gevolgd. Dat is het belangrijkste wat we mensen kunnen meegeven die hetzelfde overwegen.”

EEN PRETTIG GESPREK

Steeds meer mensen denken na over hun nalatenschap en hoe ze hier betekenis aan kunnen geven. Misschien heeft u er al eens over nagedacht en bent u benieuwd wat het Oranje Fonds voor u zou kunnen betekenen? Wij gaan graag samen met u in gesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. U kunt direct contact opnemen met onze adviseur door te mailen naar Judith.van.kranenburg@oranjefonds.nl of kijk op www.oranjefonds.nl/nalaten voor meer informatie. Hier kunt u ook onze inspirerende brochure ‘Goed gevoel’ aanvragen.


Oranje Fonds

Maliebaan 18
3581 CP Utrecht

Postbus 90
3500 AB Utrecht

T +31 30 233 93 27
E info@oranjefonds.nl
W www.oranjefonds.nl

Bank NL70 INGB 0000 8884 44

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details