Platform over schenken, erven en nalaten
Het enige wat Milan nog overeind houdt is de hoop…

Het enige wat Milan nog overeind houdt is de hoop…

Geen aanvraag van buitenaf maar de hoogste tijd om één van onze eigen helden een plaats te gunnen.

Een man die wij al jaren bewonderen, niet alleen om zijn grote dierenliefde in het algemeen maar mede om zijn stoere reddingen. Wij zien regelmatig zijn video’s voorbijkomen en houden soms de adem in.

Hij kruipt in riolen, laat zich zakken in smalle en diepe putten, wordt gebeten door doodsbange honden maar altijd weer weet hij ze te pakken te krijgen. En natuurlijk in veiligheid te brengen waarna de dieren al snel door hebben dat hij helemaal geen enge man is maar hun grote redder.

Zijn naam is Milan Stojanovic, zijn asiel is Mladenovac Shelter in de gelijknamige plaats in Servië. Op dit moment wonen er 320 volwassen honden, 15 pups en 20 katten.

Natuurlijk kan er weer een groot aantal pups bij zijn gekomen op het moment dat je dit leest. Zo gaat het namelijk meestal. En zeker in het voorjaar.

Voor al die kleintjes is niet alleen speciaal (= duur) puppyvoer nodig, maar ze moeten ook regelmatig worden ontwormd en gevaccineerd. En als ze wat ouder worden ook gesteriliseerd natuurlijk.

Bovendien, jullie weten het zo langzamerhand, vrijwel alle honden komen in slechte toestand binnen dus de dierenartskosten rijzen de pan uit. De schulden worden nooit eens minder en de zorgen ook nooit.

Donaties zijn schaars maar er is gelukkig één constante factor.

Van een Duitse dierenorganisatie krijgt Milan elke maand 1000 kilo droge brokjes.

“Geweldig!” zo denk je op het eerste gezicht. Heel fijn inderdaad maar… dat is nog geen 3 kilo brokjes per dier per maand,

Daar gaan zelfs de kleintjes het niet mee redden en asielen zitten juist vol met grote honden. Die blijven altijd maar zitten.

Ook hier staat alles al een jaar vrijwel stil, de adopties, de mogelijkheden om scholen te bezoeken en de kinderen te leren om dieren lief te hebben…

Het enige dat dag en nacht door gaat zijn de reddingen en het vele, vele werk. Al sinds 2005!

Toentertijd werd elk dier dat van straat werd gehaald door de overheid dezelfde dag nog bruut vermoord. In die tijd is Milan begonnen met redden en al gauw had hij er 75.

Doden is sinds 2009 niet meer de gang van zaken, maar dat betekent helaas wel dat de gemeenteasielen overvol zitten en een regelrechte hel zijn voor ieder dier dat daar terecht komt.

Het enige wat Milan nog overeind houdt is de hoop. Hoop op een betere toekomst zowel voor het asiel als voor de dieren.

Hoop op een bijdrage van iemand.

En elke dag is er ook weer de hoop dat er iemand langs komt en een dier mee naar huis neemt. IJdele hoop in een land als Servië.

Of dat er iemand reageert op de berichten die op zijn Facebook zijn geplaatst. Iemand die een kleinigheid stort of – nog veel beter – een hond of kat adopteert.

Kijk eens op zijn Facebook en bewonder deze man zoals wij hem bewonderen. Zie zijn dagelijkse reddingen en je kunt niet anders dan het met ons eens zijn.

Niet voor niets worden zijn video’s gedeeld op “The Dodo”.

Maar de meeste dagen is hij al blij als hij aan het eind van een lange dag alle dieren een eenvoudige maaltijd kan geven en kijkt dan naar ze in het besef dat zijn vierpoters tenminste droog en veilig kunnen slapen.

Want in de ogen van de dieren is het geen asiel maar een veilige plek om in te wonen, voor vele de rest van hun leven…

Daarom zeggen wij vaak: 99% van de mensen komt nooit in een (buitenlands) asiel en eveneens 99% van de dieren komt daar nooit meer uit…

Maak ajb een donatie over naar:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Hulpproject 143’

en wij zorgen dat je geld echt alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons is er namelijk geen aftrek voor salarissen, huisvesting, leaseauto’s of overbodige franje. Of doneer via onderstaande knoppen:

Streefbedrag: 7.000 euro
Stand: 436 euro

3 mei – In 2 dagen al een mooi begin. We gaan er weer een succesvol hulpproject van maken met ons allen!

HEEL VEEL DANK:

Week t/m 2 mei – 436 euro
Boer, de E.B. – Cuijpers, M. – Dierikx, E. – Doze, E. – Durovic, N. – Funeral Products – Haentjes, H. – Heuvel, v.d. A. – Lenzun, C. – Nagelkerke, N. – Poelstra, A. – Rijgersberg, H. – Roedig, M. – Smit, J. – Vries, de F. – Wickevoort, van T. – Woudt, van ’t R. –

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details