Platform over schenken, erven en nalaten
Dieren

Het Knabbelhuis vaccineert alle binnengekomen konijnen

dierenlot

1 juli 2019 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Bij konijnenopvang Het Knabbelhuis in Deurne komt de dierenarts elke drie weken om de nieuw binnengekomen konijnen te vaccineren. Vaccinaties zijn belangrijk om de konijnenziektes Myxomatose, Rhd 1 en 2 te voorkomen. Dit laatste virus is vorig jaar plotseling opgekomen en besmettingen stijgen snel. Helaas zijn er al veel konijnen aan overleden en daarom vaccineert de dierenarts iedere drie weken zo’n 25 tot 30 konijnen die binnenkomen bij het Knabbelhuis.  Zo gaan ze veilig met de juiste inentingen en een bijbehorend paspoort naar een nieuw huisje.

Herplaatsen

De dierenarts doet elke drie weken zo’n 25 tot 30 konijnen, Bij het Knabbelhuis worden de konijnen niet alleen geplaatst. Voordat ze mogen vertrekken wordt er een passend maatje gezocht. Konijnen binnen de opvang worden gekoppeld en gaan gezamenlijk naar een nieuw gezin, maar mensen kunnen ook komen daten met hun eigen konijn zodat ze zeker weten dat ze goed bij elkaar passen!

,,Wij zijn weer ontzettend blij dat wij dankzij de steun van Stichting DierenLot weer vijftig konijnen konden inenten.”  Dit hadden wij uiteraard niet kunnen doen zonder de hulp van onze donateurs, giftgevers en loterijspelers. Ontzettend bedankt!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details