Platform over schenken, erven en nalaten
IC Quarantaineruimte voor Schildpadden gerealiseerd

IC Quarantaineruimte voor Schildpadden gerealiseerd

Bij Schildpaddenopvang Nederland worden er jaarlijks vele honderden (vaak erg zieke) schildpadden binnen gebracht. Omdat dit aantal zo enorm hoog lag, was er dringend behoefte aan een speciale ruimte om deze dieren individueel op IC-niveau te kunnen verzorgen.

Schildpaddenopvang Nederland klopte bij DierenLot aan met de droom om dit te kunnen realiseren. Vanuit het Maarten Stoopendaal Droomfonds is deze aanvraag toegekend. Dit fonds is in het leven geroepen om ook grote dromen mogelijk te maken voor dierenhulporganisaties. Bij de meeste uitkeringsronden (vergaderingen waarbij alle steunaanvragen worden beoordeeld) zijn de aanvragen en bedragen die uitgekeerd worden relatief klein. Met de Maarten Stoopendaal Droomcheques willen we een steentje bijdragen om grote dromen voor dierenwelzijn te helpen realiseren. Want iedereen moet kunnen blijven dromen.

Inmiddels is de IC al volop in gebruikt. De IC-ruimte heeft plek voor 25 waterschildpadden en 10 landschildpadden. En indien nodig is er de ruimte en materiaal om deze aantallen op te schalen.

De ruimte is volledig geïsoleerd, heeft zijn eigen klimaatsysteem voor temperatuur en vochtigheid en reinigt op virus en bacterieel niveau. Elke plek heeft zijn eigen regelbare verlichting en via dagritme is er UVB licht beschikbaar.

Daarnaast is er diverse apparatuur voorhanden zoals een heuse couveuse, infuus- en voedingspompen, zuurstof, cardiometingen, echo apparaat en nog veel meer.

De IC-ruimte is er voor de dieren die echt individuele, vaak levensreddende zorg nodig hebben.

We zijn blij dat we samen met onze donateurs hebben mogen bijdragen aan deze droom van Schildpaddenopvang Nederland!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details