Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuws

Kamervragen bij werkwijze incassobureau

Niet alle incassobureaus blijken integer te handelen De meeste incassobureaus in Nederland, zoals Huyer deurwaarders en incasso, zijn integer en gaan respectvol en professioneel om met mensen die schulden hebben. Helaas geldt dat niet voor alle incassobureaus in Nederland. Het SBS6-programma Foute Boel deed in een uitzending in maart 2019 een boekje open over de […]

money-256319_1920-kopieren

14 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Niet alle incassobureaus blijken integer te handelen
De meeste incassobureaus in Nederland, zoals Huyer deurwaarders en incasso, zijn integer en gaan respectvol en professioneel om met mensen die schulden hebben. Helaas geldt dat niet voor alle incassobureaus in Nederland. Het SBS6-programma Foute Boel deed in een uitzending in maart 2019 een boekje open over de intimiderende werkwijze van incassobureau Hendriks Incasso. Het incassobureau zou familieleden en werkgevers van mensen met schulden benaderen om schulden te kunnen innen. Bij een integer incassobedrijf, zoals Huyer deurwaarders en incasso, komen dit soort praktijken niet voor. Maar dus blijkbaar wel bij Hendriks Incasso. En wellicht zijn er nog (veel) meer incassobureaus die op een intimiderende manier te werk gaan om schuldeisers tegemoet te komen.

Kamervragen van de SP
De SP besloot naar aanleiding van de SBS6-uitzending van Foute Boel, om Kamervragen te stellen over de situatie rond en werkwijze van Hendriks Incasso. Bij monde van Kamerlid Jasper van Dijk wilde de SP weten hoe het mogelijk was dat Hendriks Incasso met faillissementsaanvragen kon dreigen, terwijl dit incassobureau dat juridisch gezien helemaal niet mag en kan doen. Verder zette Van Dijk in de Tweede Kamer vraagtekens bij het optreden van de Autoriteit Consument en Markt. Heeft deze instantie wel kordaat genoeg gehandeld en de malafide praktijken van Hendriks Incasso wel goed genoeg aangepakt?

Reactie van Hendriks Incasso
Het incassobureau Hendriks Incasso reageert dat ze in het programma Foute Boel op een verkeerde manier geportretteerd zijn en herkent zich niet in het beeld dat SBS6 van hen schetst. Dat blijkt uit een brief die Hendriks recent naar zijn klanten stuurde. Volgens insiders heeft het incassobureau de Raad voor de Journalistiek benadert om de journalistiek werkwijze van Foute Boel aan te kaarten. In de uitzending van Foute Boel zouden veel verkeerde en onjuiste feiten voorbijgekomen zijn. En zo zou een scheef beeld van Hendriks Incasso zijn ontstaan. Met name het feit dat de ondernemer en huiseigenaar Van Zutphen nog steeds voor het incassobureau werkt, klopt niet, zo stelt het incassobureau. Van Zutphen werkt, aldus Hendriks, niet meer voor hen. Om de beeldvorming van Hendriks Incasso positiever bij te stellen, heeft het bureau recent een promotiefilmpje op YouTube geplaatst, met als titel ‘De waarheid achter Hendriks Incasso. In dit filmpje komen veel positieve aspecten over het bureau naar voren, bij monde van – niet geheel objectief dus – meerdere (voormalige) medewerkers en klanten.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details