Platform over schenken, erven en nalaten
Kinderen zoals Huy zijn hier welkom!

Kinderen zoals Huy zijn hier welkom!

Na MCNV’s succesvolle bijdrage aan de Support Centers voor inclusief onderwijs aan gehandicapte kinderen in Dak Lak, Phu Yen en Cao Bang begeleiden we nu de bouw van een nieuw centrum voor de provincie Dien Bien. Deze winter vragen wij uw bijdrage voor dit bijzondere project. Gun deze kinderen de juiste begeleiding, op een fijne plek waar ze kunnen spelen en leren!

Wat is een Support Center voor inclusief onderwijs?

In Vietnam gaan veel kinderen met een handicap voor een periode van vijf tot tien jaar naar een speciale (kost-) school. Al die jaren komen ze niet thuis, waardoor ze vaak alleen maar verder buitengesloten raken. De aanpak op het Support Center verschilt hier enorm van. Er is vroege opsporing en vroegtijdige interventie mogelijk voor kinderen met een handicap jonger dan zes jaar. Ze blijven er maximaal twee jaar, worden voorbereid op terugkeer naar huis en kunnen daarna vaak naar een reguliere school. De leraren en hulpverleners van het centrum onderhouden steeds contact met de ouders, leraren en anderen in de eigen omgeving van het kind.

Onze boodschap: elk kind kan iets leren!

“We hebben een plan voor de komende vijf jaar”, zegt Nguyen Thi Thanh Thuy, die het project namens MCNV begeleidt. “Wij zorgen voor opleiding van de leraren, we adviseren de stafleden van het centrum, we brengen alle partners steeds met elkaar in contact, MCNV is de spin in ’t web. We starten met veertien leraren en dertig tot vijftig kinderen. Uiteindelijk kunnen hier 150 kinderen terecht, van baby’s tot tieners, met diverse handicaps en gedragsstoornissen.

Onze vraag aan u

De leiding van dit nieuwe centrum in Dien Bien Phu wil heel graag op bezoek bij de Support Centers in Dak Lak of in Cao Bang om te leren van onze eerdere ervaringen en de stafleden hebben gevraagd of wij ze nog een tijdje willen begeleiden. Ten derde willen we naast het gebouw graag vrolijke, veilige sportvelden aanleggen. Alles bij elkaar hebben we hiervoor nog 25.000 euro nodig. Wat zou het fijn zijn als u daarbij wil helpen!

Heel erg bedankt!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details