Platform over schenken, erven en nalaten
Landelijk Congres Dierenhulpverlening trekt maar liefst 1.500 bezoekers

Landelijk Congres Dierenhulpverlening trekt maar liefst 1.500 bezoekers

Al voor de 18e keer is het Landelijke Congres Dierenhulpverlening georganiseerd en gefaciliteerd door Stichting DierenLot. Deze editie trok weer meer bezoekers uit de dierenhulpverlening dan alle eerdere edities. Maar liefst 1.500 bezoekers waren aanwezig voor een inspirerende dag.

Het Landelijke Congres Dierenhulpverlening wordt steeds meer een platform voor informatievergaring en netwerk voor de gehele dierenhulpsector. In deze 18e editie waren sessies over fondsenwerving, verzorging van dieren, communicatietechnieken, maar ook meer praktische sessies zoals het gebruik van een muilkorf en een rijvaardigheidstraining voor de dierenambulance.

In de middag vond het debat Nederland vs. België plaats. In Vlaanderen is een minister belast met dierenwelzijnszaken, in Nederland niet, maar niet alles bleek beter in België. Naast de Vlaams minister Ben Weyts nam Ann de Greef van Gaia (een Belgische dierenhulporganisatie) deel en voor Nederland waren  William Moorlag als Tweede Kamerlid PVDA en Zwols Wethouder William Dogger aan het woord.

Op het congres werden ook twee prijzen uitgereikt. Susan van de Waal werd geëerd als dierenhulpverlener van het jaar en de gemeente Amsterdam werd gekozen tot diervriendelijke gemeente van 2019.

Binnen het programma was natuurlijk voldoende tijd om te netwerken met collega’s van andere dierenhulporganisaties, een kijkje te nemen op de informatiemarkt en er werden op ludieke wijze nog de nodige cheques voor dierenhulp in Nederland uitgereikt. In totaal is er voor ongeveer 500.000 euro aan cheques uitgereikt aan de aanwezige dierenhulporganisaties.  Gedurende de dag werd ook de voertuiginspectie van ongeveer 150 dierenambulances uitgevoerd voor het Nationaal Keurmerk Dierenambulances.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details