Platform over schenken, erven en nalaten
Meer ruimte en hygiëne voor de opgevangen konijnen

Meer ruimte en hygiëne voor de opgevangen konijnen

De huidige konijnenverblijven van Opvangcentrum de Maashorst hebben hun beste tijd gehad en het werd steeds moeilijker om ze volledig schoon te houden. Daarom hebben ze een aanvraag bij DierenLot, en dit is goedgekeurd! Een lokale kooienbouwer is aan de slag gegaan om op maat gemaakte kooien te maken.

In totaal zijn er 3 nieuwe konijnenflats gebouwd, bestaande uit 9 verblijven en 2 ruime konijnenrennen (inclusief nachtrennen). Deze nieuwe onderkomens zijn gemaakt van duurzame materialen zoals RVS en Trespa, wat betekent dat ze de komende 10 jaar of zelfs langer gebruikt kunnen worden. Niet alleen zijn deze nieuwe verblijven veel gemakkelijker schoon te houden, maar ze zijn ook ruimer! De huidige verblijven meten 120 cm in lengte en 50 cm in diepte, terwijl de nieuwe verblijven een aanzienlijke upgrade krijgen naar 200 cm in lengte, wat een verbetering van maar liefst 80 centimeter per verblijf betekent! Hierdoor hebben de konijnen meer ruimte hebben om zich vrij te bewegen en zich comfortabeler te voelen.

Namens Opvangcentrum de Maashorst: “Vanuit ons opvangcentrum willen wij, en vooral de konijntjes, Stichting Dierenlot en al haar donateurs ontzettend bedanken. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details