Platform over schenken, erven en nalaten
Mijn ideale werkgever

Mijn ideale werkgever

De helft van mensen met reuma tussen de 40-65 jaar heeft geen betaalde baan. Door de grilligheid van de ziekte zijn werkgevers vaak huiverig om iemand met reuma aan te nemen. Dat het ook anders kan blijkt uit het verhaal van Lotte Wendrich: “Ik ben blij dat mijn werkgever daadwerkelijk naar mij keek, dat zij dat hele plaatje wel zag. Zo kon ik het zelf ook weer zien. En nog belangrijker, geloven.” Met haar verhaal won Lotte de Edgar Stene schrijfwedstrijd voor mensen met reuma. Met trots overhandigde ReumaZorg Nederland haar op vrijdag 15 februari deze bijzondere prijs. “Lotte’s verhaal is een hart onder de riem voor alle mensen met reuma op de arbeidsmarkt.” aldus de jury.

Lotte is 17 jaar wanneer ze het stempel ‘duurzaam afgekeurd vanwege reuma’ krijgt. Als een gloednieuwe auto, rijp voor sloop. Ondanks dit stempel stort zij zich in het vrijwilligerswerk. Ze doet werk waar ze goed in is en bloeit op.

Laat zien wat je waard bent
Door nieuwe wetgeving krijgt haar ‘duurzaam afgekeurd’ stempel een andere invulling. Lotte moet op zoek naar een betaalde baan. “Wet- en regelgeving vonden dat ik inmiddels geschikt was voor intensief werk in supermarkten, mijn lijf en ik waren het daar stellig mee oneens.” Ondanks deze onrust blijft Lotte haar vrijwilligerswerk vol overgave doen. Haar passie wordt gezien door een werkgever die haar een betaalde baan aanbiedt. “Eentje met uitdaging en ruimte om te groeien. Qua werk, kennis en uren.” schrijft Lotte. “Een baan waarin flexibel werken de norm is. En vooral een baan waarin ik werd gezien als mezelf, als iemand die een heleboel kan en die soms even een pauze nodig heeft.” Uiteindelijk verdient Lotte met haar nieuwe baan genoeg om financieel op eigen benen te staan.

De schrijfster eindigt met een duidelijke boodschap voor zowel werkzoekenden met reuma als hun potentiële werkgevers: “Ik schreeuw niet meer van de daken dat werkgevers verder mogen kijken dan behaalde diploma’s of sociale stempels. Ik laat ze het veel liever zien.”

Edgar Steneprijs
De Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland schrijft jaarlijks de Nederlandse Edgar Stene verhalenwedstrijd uit. De winnaar doet ook mee aan de Europese Edgar Stene competitie. Ieder jaar staat een ander thema centraal. De afgelopen weken beoordeelde de jury inzendingen rondom het thema: Mijn ideale werkgever – werk zonder barrières voor mensen met reuma.

Bent u benieuwd naar de inzendingen?
Neem dan contact op met Patricia Pennings via: [email protected]

Bron: Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details