Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuw bassin voor de schildpadden en kaaimannen van Dierenhulpdienst Nederland dankzij Droomcheque

Nieuw bassin voor de schildpadden en kaaimannen van Dierenhulpdienst Nederland dankzij Droomcheque

Een wens van Stichting Dierenhulpdienst Nederland was om de leefomstandigheden van de dieren in de opvang te verbeteren door een groter bassin te realiseren en het oude bassin aan te passen. De opvang vroeg een Maarten Stoopendaal Droomcheque aan en uiteraard kregen zij deze!

De opvang nam een droomcheque van maar liefst €28.500,- in ontvangst. Zo kon de opvang aan de slag om een nieuw bassin te realiseren en het oude bassin geheel te renoveren en te voorzien van filterpompen en professionele verwarming.

Nieuwe bassin

Het nieuwe bassin bevat ruim 5000 liter water en daardoor kunnen de schildpadden en kaaimannen lekker zwemmen of onder de warmte/UVB-lamp genieten op het landgedeelte.

,,De dieren zijn inmiddels geheel gewend aan de grotere ruimte en vertonen veel meer natuurlijk gedrag, ze eten ook perfect ondanks de stress van de verhuizing en hebben zich nu compleet aangepast.”

Quarantaineruimte

Het oude bassin is helemaal opgeknapt en doet nu dienst als quarantaineruimte. Als er dieren ziek zijn of tijdelijk in quarantaine moeten dan kan dit in dit bassin. Een tijd terug heeft er een brilkaaiman van 130 cm gebruik gemaakt van het quarantaine bassin. “Zonder de droomcheque hadden wij nooit een nieuw bassin (zo mooi) gekregen en dit oude bassin kunnen opknappen als quarantaine bassin.

Dan hadden wij dit diertje niet kunnen helpen!!!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details