Platform over schenken, erven en nalaten
Gezondheid

Nieuwe editie ledenmagazine MenSen: thema leefstijl

naamloos-1-kopieren-6

4 februari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dat MS nog niet te genezen is, weten we. Wel zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe medicijnen op de markt gekomen om (de gevolgen van) MS te bestrijden. Minder bekend is dat je leefstijl je ook kan helpen je brein zo lang mogelijk gezond te houden.

Onze vereniging heeft daarom als jaarthema voor 2020 gekozen: leefstijl. In de eerste editie van ons ledenmagazine MenSen een introductie op dit jaarthema.

Verder in deze editie:

 • Stamceltherapie in Moskou
  Duidelijk en zeer goed verklaarbaar is het succes van stamceltherapie als het gaat om agressieve vormen van RRMS. Maar twijfels hadden velen als het gaat om PPMS en SPMS. Dat bleek tijdens een internationale conferentie over stamceltransplantatie eind november 2019 in Moskou.
 • Wees je eigen MS-expert
  Wat zijn jouw doelen in het leven? Past je huidige MS-behandeling hierbij? Een auto koop je ook niet zonder eerst onderzoek te doen naar de specificaties en deze te vergelijken met andere auto’s. Dus waarom zou je dat niet doen voor je behandeling? Wees je eigen MS-expert!
 • Gevoelsstoornissen en pijn
  Veel mensen met MS hebben last van gevoelsstoornissen. Vaak blijkt begint de ziekte hier ook mee te beginnen, als je terugkijkt op je eerste klachten. Het gevoel kan in bepaalde delen van het lichaam minder of anders worden. Dit kan zich op veel verschillende manieren uiten, ook als pijn. Welke gevoelsstoornissen zijn er zo al, welke komen het meest voor en wat kun je er tegen doen?

 

Lees verder op https://msvereniging.nl/magazine_mensen/

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details