Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuwe quarantaine units een feit bij stichting Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

Nieuwe quarantaine units een feit bij stichting Dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o.

Al vele jaren stond er bij de dierenambulance en Dierenasiel Helmond e.o. naast hun asielhal een gebruikte schaftkeet.  Deze keet werd gebruikt voor de opvang van zwerfkatten en gevonden katten waarvan niet bekend was of ze ziektes bij zich droegen.

Deze dieren gaan eerst in quarantaine zodat ze beoordeeld kunnen worden voor verdere behandeling of plaatsing. De keet had veel slijtage door ouderdom en voldeed niet meer aan de wensen en eisen die gesteld worden aan een moderne quarantaine unit voor, in dit geval, katten en kittens.

Financiële middelen

,,Als stichting met vrijwilligers, zoals de meeste dierenasiels zijn, blijft het een hele opgave en vaak creatief denken om te kunnen sparen voor vervanging of vernieuwing van de dierenverblijven.’’

Daarnaast is per begin dit jaar het werkgebied van de dierenambulance met drie gemeentes uitgebreid en het aantal zwerfkatten en kittens is daardoor flink gestegen.

,,Ons gespaarde geld was niet voldoende om deze unit aan te schaffen en daarom besloten we om een aanvraag in te dienen bij Stichting DierenLot voor een financiële ondersteuning.”

Noodzaak

DierenLot vindt het natuurlijk belangrijk dat de dieren op een schone en hygiënische plek afgezonderd kunnen worden zodat uitbraak van ziektes en virussen beperkt kan worden en de zorg voor dieren zo optimaal mogelijk gegeven kan worden.

Door de hulp van de donateurs, loterijspelers en giftgevers van DierenLot kon Dierenambulance Helmond de quarantaine units, die zo hard nodig zijn, aanschaffen en plaatsen.

Quarantaine gereed

Inmiddels zijn de units geplaatst en is de elektriciteit aangesloten en zijn we begonnen met inrichten van de units. De eerste bewoners hebben al genoten van deze geweldig mooie nieuwe opvangruimtes. Doordat er goede verlichting, ventilatie én verwarming in zit kunnen we de komende jaren weer vele katten en kittens blijven opvangen.

,,Stichting Dierenlot: HEEL HARTELIJK DANK NAMENS ONZE DIEREN EN VRIJWILLIGERS!”

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details