Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuws

Nieuwe ren voor de permanente bewoners van Konijnenopvang Joy

stg.-konijnenopvang-joy-ren3

19 juli 2022 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Een grote droom van Konijnenopvang Joy was een ren voor de konijnen die voor altijd in de opvang blijven. Sommige konijnen kunnen vanwege problemen met de gezondheid of gedrag helaas niet meer herplaatst worden.

Oplossing

Deze konijnen werden eerst in koppels in kleinere rennen gehouden, maar in de praktijk bleek dit toch niet zo fijn te zijn en ging de opvang op zoek naar een oplossing. Zo ontstond de eerste groep. De permanente bewoners worden nu in een grote ren gehouden met zo’n 4 tot 8 konijnen.

Schade

De bodem van deze ren werd steeds slechter en storm Dudley heeft zoveel schade aan de ren gebracht dat deze afgebroken moest worden.

Nieuwe ren

De maanden na de storm heeft de opvang hard gewerkt om een nieuwe ren te realiseren. Deze ren moest niet alleen voldoende ruimte bieden aan ongeveer acht konijnen, maar ook volledig dicht en overdekt zijn, zodat roofdieren geen weg naar binnen kunnen vinden en de konijnen lekker droog zitten.

,,Het eindresultaat is werkelijk prachtig en de konijnen (en wijzelf!) zullen hier nog vele jaren plezier aan beleven. Heel hartelijk dank DierenLot en alle donateurs die dit mogelijk maken!”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mark de Lau

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details