Platform over schenken, erven en nalaten
Persuitnodiging: Giro555-collectebus maakt tussenstop bij Jaarbeurs Utrecht voor tussenstand

Persuitnodiging: Giro555-collectebus maakt tussenstop bij Jaarbeurs Utrecht voor tussenstand

Om 11.00 uur maakt Giro555-actievoorzitter Suzanne Laszlo bij de bus de nieuwe tussenstand bekend. 

Verder zijn de volgende mensen aanwezig om hun steun uit te spreken voor ‘Samen in actie tegen corona’ van Giro555: 

  • Burgemeester van Utrecht Sharon Dijkstra;
  • Tineke Schouten, die onlangs zelf is gevaccineerd en hierover zal vertellen;
  • Bernard Leenstra, huisarts uit Bussum en initiatiefnemer van ‘Prullenbakvaccin.nl’;
  • Jaap Donker, GGD Directeur.

Pers is uiteraard van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Het programma start om 11:00 als de bus komt aanrijden bij de ingang GGD locatie Jaarbeurs en zal rond 11.45 zijn afgelopen. 

Alle gasten inclusief de actievoorzitter van Giro555 zijn te interviewen. Door de coronamaatregelen is het aantal journalisten dat toegelaten kan worden echter wel beperkt. Gelieve u dus vooraf aan te melden via [email protected]. Voor verdere vragen kunt u terecht bij Giro555-persvoorlichter Naomi Nolte via 0646808096.

De Giro555-collectebus ging door heel Nederland 

Na het startschot op 12 mei in Utrecht door GGD-directeur André Rouvoet voor de landelijke inzamelingsactie ‘Samen tegen corona’ maakte de iconische, gele ‘Giro555 collectebus’ een ronde door Nederland. Inmiddels staat er 1.144 kilometer op de teller, zijn twaalf steden bezocht, waaronder Almere, Den Bosch, Deventer, Groningen, Rotterdam, Nijmegen en Leeuwarden en zijn veel prominenten langs geweest. Ook burgemeesters brengen graag een bezoek aan deze publiekstrekker om de nationale inzamelingsactie onder de aandacht te brengen en het belang van wereldwijd vaccineren te benadrukken. En met succes: gezamenlijk hebben de burgemeesters van onder andere Rotterdam, Amsterdam, Deventer en Assen met hun “kettingreactie” een bedrag van € 20.000 gedoneerd. 

Ook diverse politici waaronder premier Mark Rutte, D66-partijleider Sigrid Kaag, SP-leider Lilian Marijnissen, PvdA-leider Lilianne Ploumen en andere bekende Nederlanders zoals Diederik Gommers, Dolf Jansen, Jörgen Raymann en Melissa Drost hebben met hun bezoek aan de gele ‘Giro555 collectebus’ de noodzaak van wereldwijd vaccineren kracht bijgezet.

GIRO555 – GEEF NU

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details