Platform over schenken, erven en nalaten
Samen in actie gekomen

Samen in actie gekomen

Terugkijkend op 2022 denken we aan de getroffenen van de oorlog in Oekraïne. De mensen op de vlucht voor de poorten van het opvangcentrum in Ter Apel. En de slachtoffers van de rampen en crises die het nieuws niet of nauwelijks haalden.

Met de steun van onze donateurs hebben we deze mensen medische zorg kunnen bieden. Onze hulpverleners hebben zich ingezet in verschillende acute noodsituaties. Onder andere na de overstromingen in Pakistan en te midden van het bendegeweld in Haïti.

Dit hebben we samen bereikt

In ons jaarverslag lees je wat we het afgelopen jaar hebben bereikt voor mensen in nood. Vanuit Artsen zonder Grenzen Nederland hebben we hulp geboden in meer dan dertig landen en gebieden over de hele wereld. Daarbij is € 327,3 miljoen aan medische noodhulp besteed.

Medische resultaten

3.636.074 medische consulten uitgevoerd
221.756 patiënten opgenomen
1.121.878.786 liter schoon water verzorgd
91.664 bevallingen begeleid
129.510 patiënten behandeld voor ondervoeding

We blijven helpen, als team

Waar mensen getroffen worden geweld, ziekten, natuur- of klimaatrampen, is hulp vaak niet aanwezig. Dat zijn de plekken waar onze teams in actie komen. Gesteund door onze donateurs kunnen we dit blijven doen. Daar zijn we ongelooflijk dankbaar voor.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details