Platform over schenken, erven en nalaten
Nieuws

Sandra Jetten nieuwe directeur Oranje Fonds

Sandra Jetten is benoemd tot de nieuwe directeur van het Oranje Fonds. Deze positie bekleedde zij sinds maart ad interim.

sandra

1 oktober 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Sandra Jetten is benoemd tot de nieuwe directeur van het Oranje Fonds. Deze positie bekleedde zij sinds maart ad interim en het bestuur heeft besloten de functie permanent door haar te laten vervullen.

Sandra Jetten (50) is geen onbekende in de goededoelensector. Op haar 31e verliet ze het bedrijfsleven om UnLtd op te richten in het Verenigd Koninkrijk, een organisatie die zich richt op sociale initiatieven in achterstandswijken. Ze heeft sindsdien ruime ervaring opgedaan op directie en bestuurlijk niveau bij verschillende stichtingen en ngo’s. Ondanks de nodige uitdagingen – ze begon haar tijd bij het Oranje Fonds een aantal dagen nadat de lockdown was aangekondigd – heeft ze het Fonds met verve door de eerste maanden van de coronacrisis geleid. Zo werd onder haar leiding o.a. het Corona Hulpfonds opgericht. Hiermee werd acute hulp geboden aan mensen die te maken hebben met armoede, eenzaamheid, of die afhankelijk zijn van zorg die geleverd wordt door vrijwilligers.

Dick Benschop, bestuursvoorzitter Oranje Fonds: “Wij zijn ontzettend blij met Sandra. We zijn niet over één nacht ijs gegaan en na een zorgvuldige sollicitatieprocedure is het heel duidelijk dat zij de geschikte persoon is om het Oranje Fonds te leiden. Ze neemt ruime ervaring mee, een enorme betrokkenheid bij het werk van het Fonds en heeft bergen weten te verzetten in de afgelopen maanden.”

‘In mijn hart gesloten’

Sandra Jetten: “Ik wilde heel graag bij het Oranje Fonds werken, omdat ik de missie zo belangrijk vind. Niet iedereen krijgt gelijke kansen, niet iedereen vindt aansluiting en niet iedereen heeft iemand om op terug te vallen. Ook voor mij is dat niet vanzelfsprekend. Ik ben dan ook trots dat ik mijn ervaring in mag zetten voor een socialere samenleving, waarin niemand er alleen voor staat. Ik heb het Fonds de afgelopen maanden in mijn hart gesloten en ga er samen met ons mooie team voor zorgen dat we zoveel mogelijk mensen bij de samenleving betrekken en betrokken houden.” 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details