Platform over schenken, erven en nalaten
Sociaalste Straatje van Nederland geopend in Utrecht

Sociaalste Straatje van Nederland geopend in Utrecht

Woensdag 1 mei opende het Oranje Fonds het Sociaalste Straatje van Nederland op Hoog Catharijne in Utrecht. Met deze straat laten we voorbijgangers zien op welke mooie manieren mensen in ons land voor elkaar klaarstaan. In het straatje hangt een expositie van topfotograaf Remko de Waal, kunnen voorbijgangers zich laten inspireren door quotes en daadwerkelijk in actie komen om iets voor een ander te betekenen.

In het Sociaalste Straatje van Nederland willen we laten zien dat, hoewel berichtgeving in de media soms anders doet vermoeden, in ons land heel veel mensen zich inzetten voor een ander. We willen vooral ook mensen inspireren om bij te dragen aan een sociale samenleving en laten zien dat het heel gemakkelijk is om iets goeds voor een ander te doen. Dat hebben voorbijgangers woensdag aan den lijve ondervonden: in het Sociaalste Straatje werden in de ochtendspits complimenten uitgedeeld.

Appeltjes van Oranje
In de foto-expositie in het Sociaalste Straatje zijn projecten te zien die genomineerd zijn voor de Appeltjes van Oranje 2019. Deze projecten zorgen er met hun vrijwilligers voor dat mensen mee kunnen doen in onze samenleving en dat niemand er alleen voor staat. Op de foto’s heeft Remko de Waal vastgelegd hoe belangrijk deze vrijwilligers zijn voor de mensen die ze helpen. De foto hierboven is bijvoorbeeld van Stichting Met je Hart.

‘Iedereen kan een verschil maken’
Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “In ons land gebeuren veel ogenschijnlijk gewone dingen die het nieuws nooit halen, maar die ontzettend belangrijk zijn. Want een samenleving kan niet functioneren zonder mensen die klaarstaan voor anderen. We willen mensen in deze straat inspireren en meegeven dat íedereen iets voor een ander kan betekenen. Dat kan op grote manieren: zoals het opzetten van een project voor kwetsbaren, maar het kan ook zeker op kleine manieren die net zo waardevol zijn. Denk aan een praatje maken met een vreemde op het perron, een kaartje sturen aan iemand die wel wat aandacht kan gebruiken of een kopje koffie drinken met een buurman die niet veel aanloop heeft. Zo simpel kan het zijn. In de waan van de dag staan we er misschien niet vaak bij stil, maar iedereen kan iets goeds doen voor een ander.”

Hele maand mei
De hele maand kunnen mensen zich laten inspireren in het Sociaalste Straatje van Nederland, die loopt van het Stationsplein richting de uitgang bij het Moreelsepark. Of laat je inspireren door onze online galerij: Naar de Gallerij

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details