Platform over schenken, erven en nalaten
Speciaal voer voor de alpaca’s

Speciaal voer voor de alpaca’s

Op dit moment vangt Alpaca Rescue Nederland 47 alpaca’s op. Er zijn verschillende redenen dat de dieren in de opvang verblijven. Zo zijn er een aantal verwaarloosde hobbydieren, merries die gebruikt werden om mee te fokken, maar ook alpaca’s met gedragsproblemen.

Voedingsmiddelen

Alpaca’s zijn uitheemse dieren. Van origine komen ze uit het Andes gebergte en hebben specifieke voedingsbehoeften. Om Alpaca’s te voorzien van de vitaminen en mineralen die zij nodig hebben, zijn er speciale brokken ontwikkeld.

Daarnaast verschilt per dier ook wel voer ze nodig hebben. Zo heeft een gecastreerde hengst veel minder energie nodig dan een zwangere of zogende merrie.

Grote kostenpost

Voor Stichting Alpaca Rescue Nederland is de aanschaf van speciaal alpaca specifiek voer een grote kostenpost. Maar gelukkig kon DierenLot daarbij helpen!

,,Met de steun van Stichting DierenLot hebben wij diverse pallets voer kunnen aanschaffen waarmee we goed aan de voedingsbehoefte kunnen voldoen van de alpaca’s die aan onze zorg zijn toevertrouwd. Samen maken we hun leven beter!”

Op de foto nemen Sjaakie, Zafier en Zavid alvast een kijkje bij de pallets met voer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details