Platform over schenken, erven en nalaten
Tuin en gevel make-over bij Villa Vacht

Tuin en gevel make-over bij Villa Vacht

Villa Vacht is een bijzondere plek, een toevluchtsoord voor verlamde katten die nergens anders een thuis kunnen vinden. Door ongelukkige gebeurtenissen zoals valpartijen, auto-ongelukken, mishandeling of aangeboren afwijkingen raken jaarlijks veel katten wereldwijd verlamd. Voor deze dieren die vaak tussen wal en schip belanden, biedt Villa Vacht een blijvende plek vol liefde en zorg.

Maar zelfs zo’n liefdevolle omgeving als Villa Vacht heeft te maken met uitdagingen. De voorgevel van het gebouw trok altijd al de aandacht, maar het achterstallige onderhoud werd steeds zichtbaarder. Hoewel renovaties aan een gebouw niet zo spectaculair lijken als andere projecten, zijn ze van cruciaal belang voor een veilige en gezonde omgeving voor de dieren die er wonen. Vooral voor de permanente bewoners is een leefomgeving zonder vochtproblemen en schimmels essentieel voor hun welzijn.

Dankzij de steun van DierenLot kon Villa Vacht niet alleen de gevel opknappen, maar ook een langverwachte renovatie van de tuin realiseren. De tuin was lange tijd niet praktisch genoeg voor de verlamde katten, waardoor deze waardevolle ruimte onbenut bleef. Met de hulp van Stichting DierenLot werd de tuin volledig opnieuw ontworpen. Alles werd afgebroken, de grond afgegraven en vervolgens werd een groot grasveld aangelegd. Dit nieuwe ontwerp bood de katten een ideale omgeving met veel grip en geen kans op verwondingen tijdens het spelen.

De zomer bracht het langverwachte moment: de katten konden eindelijk genieten van de vernieuwde tuin. Beelden van hun eerste stappen in de tuin spraken boekdelen. De katten rollebolden in het gras, genoten van de buitenlucht en koesterden zich in de zon. Deze momenten waren onbetaalbaar en gaven hen een gevoel van vrijheid en plezier waar ze zo naar verlangden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details