Platform over schenken, erven en nalaten
UNICEF: ontbreken van scholen in openingsplan is alarmerend
DEN HAAG – UNICEF Campagnebeelden Geluk onder Druk – FOTO GUUS SCHOONEWILLE

UNICEF: ontbreken van scholen in openingsplan is alarmerend

Daarom trekt UNICEF Nederland aan de bel. De middelbare scholen zijn slechts beperkt open, de kwaliteit staat onder druk en de toegang tot fysiek onderwijs blijft mondjesmaat. 

‘Wij maken ons grote zorgen over het gebrek aan een plan om de scholen volledig te openen’, zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland. ‘De gedeeltelijke schoolsluiting gaat al zijn 18de week in. Wij vinden dat het openingsplan van het kabinet dé plek is om prioriteit te geven aan volledige opening van het voortgezet onderwijs.’

Nu het kabinet spreekt van versoepelingen vraagt UNICEF Nederland om vooral de heropening van het onderwijs niet te vergeten. UNICEF Nederland benadrukt dat kinderen recht hebben op toegang tot en beschikbaarheid van kwalitatief goed onderwijs. Beide staan al langere tijd onder druk. Fysiek onderwijs is noodzakelijk voor de ontwikkeling van kinderen en dat gaat verder dan alleen kennis opdoen. Ook het socialiseren met leeftijdgenoten en het ontwikkelen van het eigen individu gebeurt op school.

De middelbare school is nu beperkt open en er bestaan grote verschillen tussen scholen in het aantal dagen dat er fysiek onderwijs wordt gegeven. UNICEF Nederland dringt erop aan dat er op korte termijn een plan komt met een streefdatum en concrete stappen, die binnen afzienbare tijd worden gezet. Op deze manier kan de volledige heropening van het onderwijs hopelijk snel worden gerealiseerd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details