Platform over schenken, erven en nalaten
Voor het eerst in 42 jaar geen stierenrennen in Pamplona

Voor het eerst in 42 jaar geen stierenrennen in Pamplona

Op 7 juli zou, zoals ieder jaar, de eerste stierenren van Pamplona plaatsvinden maar de straten bleven leeg. Door de uitbraak van het coronavirus zijn de stierenrennen van Pamplona afgelast. 

De stierenvechtsector wordt hard getroffen door Covid-19. Zo zijn er in Spanje, Frankrijk en Portugal meer dan 2.000 stierengevechten en stierenfeesten afgelast voor 2020.  Begin juli nog werd bekendgemaakt dat de stierengevechten die jaarlijks in Bilbao plaatsvinden geannuleerd zijn. De stierengevechten maken onderdeel uit van de lokale festiviteiten Aste Nagusia die in augustus plaatsvinden.

Stierenrennen Pamplona

Vanuit CAS International (Comité Anti Stierenvechten) zijn we opgelucht dat er dit jaar geen stieren opgejaagd werden door de straten van Pamplona en later die dag in de arena een bloedige dood stierven. Al jarenlang strijden we tegen de stierenrennen van San Fermin. Vorig jaar nog reisden we af naar Pamplona waar we protesteerden en een evenement filmden dat direct plaatsvindt na de rennen, waarbij jonge koeien door het publiek achternagezeten worden. Helaas worden de meeste stieren die dit jaar niet in een arena of stierenfeest zijn ingezet naar het slachthuis gebracht.

Stierenfeesten

CAS International en AnimaNaturalis werken in een gezamenlijke campagne die als doel heeft het beëindigen van de wrede stierenfeesten in Spanje. Momenteel zijn we bezig met het grootste en diepste onderzoek ooit naar de meer dan 18.000 stierenfeesten die per jaar in Spanje plaatsvinden. We willen het dierenleed dat verborgen plaatsvindt in feesten en tradities in duizenden dorpen aan het licht brengen. Ook tijdens de coronacrisis gaan wij door met deze campagne. We kunnen nu niet filmen bij stierenfeesten, maar juist nu gaan we door met het uitwerken van alle informatie die we tot nu toe voor deze campagne verzamelden. Cruciale informatie die nodig is om in de toekomst om stierengevechten en de stierenrennen van Pamplona te stoppen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details