Platform over schenken, erven en nalaten
Wat doet Oxfam in Gaza?

Wat doet Oxfam in Gaza?

De escalatie van geweld in Gaza en Israël heeft al meer dan twaalfduizend slachtoffers geëist, waarvan bijna de helft kinderen. Ruim 1,4 miljoen mensen zijn gedwongen hun huis ontvlucht. Wij roepen op tot een einde aan het geweld. Zonder een vreedzame oplossing voor zowel Palestijnse als Israëlische burgers zal deze ongekende humanitaire ramp blijven voortduren.

Fidaa Alaraj, onze collega in Gaza:” Als moeder van vijf kinderen kan ik bijna niet slapen. Het voelt alsof ik over ze moet waken. Alsof ik door wakker te zijn, kan voorkomen dat er een bom op ze valt. Maar helaas is dat niet zo.”

Onze partners in Gaza zijn begonnen met het uitdelen van zeep, shampoo, menstruatieproducten en tandpasta, maar de enorme behoefte en logistieke chaos zorgen voor grote uitdagingen voor de humanitaire hulpverlening. Zodra het kan, zorgen we voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëneproducten. Ook gaan we vernietigde water- en afvalnetwerken herstellen en mensen die hun huis of inkomen zijn verloren voorzien van voedsel en essentiële huishoudelijke artikelen.

Sally Abi Khalil, Regionaal Directeur Midden-Oosten bij Oxfam:” Kinderen krijgen ernstige trauma’s door de voortdurende bombardementen, hun drinkwater is vervuild of gerantsoeneerd en binnenkort zullen hun ouders hen misschien niet meer kunnen voeden.”

Mensen hebben dringend voedsel, water en brandstof nodig. Uw bijdrage is op dit moment van levensbelang! Met uw donatie aan ons noodhulpfonds bereiden wij een grootschalige humanitaire hulpactie voor.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details